AMETLIK ⟩ NBA suur plaan: 22 meeskonda jätkab juuli lõpust mängimist

Toimetas Ville Arike
Copy
NBA jätkudes saab taas väljakul näha ka Dallas Mavericksi liidreid Luka Doncicit (vasakul) ja Kristaps Porzingist.
NBA jätkudes saab taas väljakul näha ka Dallas Mavericksi liidreid Luka Doncicit (vasakul) ja Kristaps Porzingist. Foto: USA TODAY USPW/USA TODAY Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA on küpsenud suur plaan, kuidas pooleli jäänud hooaeg lõpuni mängida, konkurentsi jäetaks 22 klubi. Täna võeti vastu ka positiivne otsus.

Välja on mõeldud eriti keeruline süsteem. ESPNi teatel saaks 31. juulist alates Orlandos mängida 13 Lääne- ja 9 Idakonverentsi klubi. Esmalt peaks igaüks «põhiturniiri» - tundub, et jutumärgid on siis kohased! - lõpuni kaheksa kohtumist, seejärel tuleks vajadusel veel eraldi mängud viimaste play-off-kohtade selgitamiseks. NBA meister selguks hiljemalt 12. oktoobril ning kogu elamine ja mängimine toimuks Walt Disney keskuses.

Hooaega saavad jätkata pausile minemise hetke mõlema konverentsi kaheksa paremat meeskonda, lisaks Läänest New Orleans Pelicans, Portland Trail Blazers, San Antonio Spurs, Sacramento Kings ja Phoenix Suns ning Idast Washington Wizards. ESPNi andmetel tulevad nn play-in-mängud kasutusele siis, kui põhiturniiri lõpuks eraldab konverentsi kaheksandat tiimi järgmis(t)est neli või vähem võitu.

Juhatuse koosolekul pandi formaat ka hääletusele ja sellel osalesid kõikide klubide esindajad. Poolthääle andsid koguni 29 tiimi ja ainsana polnud olukorraga nõus Portland Trail Blazersi esindaja. 

Koroonaviiruse eest kaitsmise reeglid näeksid kohapeal ette näiteks sellegi, et mängijad ei tohi minna keskusest välja sööma, samuti keelatakse neil golfi mängimine.

Meeskonnad, kes pääsevad juuli lõpust hooaega jätkama:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles