EALi korraldatav ralli lükkus augustisse

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Hyundai ralliautos.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Hyundai ralliautos. Foto: Andre Lavadinho via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Rally DirtFish toimub esialgu planeeritust kaks nädalat hiljem, uueks toimumisajaks on 7. – 8. august. 

Kuigi esialgu planeeriti ralli 24. - 25. juulile, otsustas korraldusmeeskond selle lükata edasi kahel põhjusel. Esiteks loob see lisaaeg välisvõistlejatele ja tiimidele paremad eeldused COVID-19-st tulenevate reisipiirangute ja karantiinitingimuste leevenduseks ning teiseks Soome WRC etapi korraldajate otsus selleaastane võistlus ära jätta.

«Meil on tõsiselt kahju, et selleaastane Soome WRC etapp otsustati ära jätta. Pole mingi saladus, et eestlastele on läbi aastate meeldinud sõita üle mere Jyväskylä metsadesse tipptasemel rallit vaatama. See on olnud justkui iga-aastane palverännak tuhandetele fännidele ja meil on väga kurb meel, et ei saa seda sel aastal nautida,» rääkis Eesti Autospordi Liidu juhatuse esimees Janis Kaal.

«Mõistagi polnud see juhus, et plaanisime korraldada Rally DirtFish’i kaks nädalat enne Neste Rally Finland’i toimumist. Eesti teed on väga sarnased Soome omadele ja see olnuks fantastiline võimalus pakkuda WRC tiimidele võistlusoludes testimist,» jätkas ta.

«Kui tuli uudis, et Soome WRC etapp sel aastal ei toimu, pidime korraldusmeeskonnaga otsustama, kas siinne ralli toimub algselt planeeritud kuupäevadel või lükkame selle kaks nädalat hilisemaks. Olles hetkeolukorrast teadlikud ja pidevalt jälginud COVID-19-ga seotud arenguid, näeme, et iga nädalaga muutuvad viiruse leviku tõkestamisega seotud piirangud aina leebemaks,» tõdes Kaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles