Tänak Soome ralli ärajäämisest: mõistan seda otsust

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak asunuks augustis jahtima Soome rallil kolmandat järjestikust võitu. Paraku jääb MM-sarja kiireim etapp tänavu ära.

«Kõigile meeldib Soome. See on ka minu jaoks väga eriline. Pole just palju kohti, kus saaks sõna otseses mõttes autoga lennata nagu saab seda teha Soome rallil. Eestlastele on see muidugi veelgi erilisem – see on ainus ralli, mida eestlastest fännid saavad pidada koduseks WRC etapiks. Nähes raja ääres lehvimas kõiki neid Eesti lippe, tekib paratamatult tunne nagu sõidaksin koduteedel,» sõnas Tänak.

«Ma mõistan seda otsust, mis (Soome ralli) korraldajad pidid vastu võtma. Maailmas valitsevad hetkel karmid olud ja viirus muudab kõik veelgi keerulisemaks, kuid ma usun, et olukord liigub paremuse poole. Me näeme, et nii Eestis kui ka mujal hakkab elu vaikselt jälle normaalsuse poole liikuma,» jäi ta positiivseks. 

Võistlussituatsioonis pääseb saarlane uuesti autorooli kahe kuu pärast, mil on kavas Eesti Autospordi Liidu korraldatav DirtFish Rally. Algselt oli plaanis võistlus pidada 24. – 25. juulil n-ö Soome ralli soojendusvõistlusena, kuid põhjanaabrite MM-etapi ärajäämine lükkas ralli 7. – 8. augustile.

«Praegu on oluline võtta korraldustoiminguteks nii palju aega kui võimalik. Rääkisin hiljuti ka korraldustiimiga ja nad kinnitasid, et suudaksid vajadusel ralli korraldada kas või homne päev, kuid mida rohkem aega edasi, seda lihtsamaks muutub inimestel ka liikumine. Võtame selle aja ja teeme siis ühe hea päeva kogu spordile,» lausus Tänak..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles