Noorel jäähokitalendil avastati vähk

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jäähokikaigas ja litter. Pilt on illustratiivne.
Jäähokikaigas ja litter. Pilt on illustratiivne. Foto: Ron Nickel / Design Pics / ZUMAPRESS.com/Scanpix

20-aastane jäähokimängija Ondrej Puchtela postitas sotsiaalmeediasse emotsionaalse kirja, kus kinnitab, et tal avastati vähk. Noormees kuulus varasemalt Tšehhi noortekoondistesse.

Tšehhi noortekoondistes kaitsemängija kohal mänginud Puchtela postitas Instagrammi foto, kus ta ratastoolis istub. All oli kirjas emotsionaalne tekst.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejdříve se mi to psát nechtělo, zvlášť sem na IG ale po pár dnech přemýšlení jsem si řekl že by se to stejně zjistilo a pravda by vyjela na povrch. Důvodem proč teď netrénuji, nejsem aktivní na soc. sítích a nevycházím z domu a když už tak jen na vozíku je RAKOVINA...lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci. Poslední 2 týdny byly hodně zvláštní pro mě i pro celou rodinu. Jestli se dá život během 2 dnů přehodit vzhůru nohama a úplně od základu zpřeházet priority, tak Vám říkám že to jde. Ve 20 letech raka nečekáte ale když přijde nezbývá nic jiného než bojovat. Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já a ne ten druhej, prostě a jednoduše BOJOVAT!!

A post shared by Ondřej Buchtela (@ondrej_buchtela) on

«Arstid leidsid minu südamest pahaloomulise kasvaja,» kirjutas Puchtela. «Viimased nädalad on olnud väga keerulised nii mulle kui ka mu perele. Kogu maailm keerati hetkega pea peale ja olukord on täielikult muutunud.»

Tegelikult mõtles 20-aastane noormees asja maha vaikida ja mitte meediasse paisata, kuid tunnistas, et sellest oleks varem või hiljem teada saadud. Ta ju ei saa enam treeningutel ega ka mängudel osaleda.

«Teismelised ei oska oodata, et neil võidakse avastada vähk. Kui see juhtub, siis tuleb lihtsalt võidelda ja mitte nuriseda. Minu võitlus algas nädal tagasi!»

Puchtela mängis Tšehhi erinevates noortekoodistes alates 2014. aastast. Tšehhi kõrgliigas tegi ta debüüdi juba 17-aastaselt ja on jõudnud väljakul käia 27 liigamängus.

Tegelikult on südamevähk äärmiselt haruldane haigus. Ekspedid kinnitavad, et seda esineb ühel inimesel miljonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles