Eesti ainus proff, kes võistleb Verstappeni, Leclerci ja Alonsoga

Henry Lääne
Copy
Risto Kappet töötas varem Õismäe kardikeskuses, kuid nüüd on tema igapäevatööks e-sport.
Risto Kappet töötas varem Õismäe kardikeskuses, kuid nüüd on tema igapäevatööks e-sport. Foto: Sander Ilvest

Risto Kappet kirjutas tänavu aprillis alla kaheaastasele lepingule vormel 1 roolikeeraja Romain Grosjeani e-võidusõidu tiimiga R8G. Prantslane pole lihtsalt võistkonnale oma nime andnud, vaid on hingega asja kallal. «Koroona ajal on ta kodus ja suhtleb meiega. Näiteks, kui tahame autot kujundada, arutame kõik koos, kuidas sponsorite logosid paigutada, ning sõitudeks valmistudes annab tema seadistuse osas meile nõu või vastupidi,» räägib eestlane, kellele lisaks on R8Gs seitse e-sportlast.

Tõsi, Kappet usub, et R8G igapäevaeluga kursis olemine on Grosjeani jaoks tõenäoliselt koroonakriisi eripära, sest tal on lihtsalt tavapärasest rohkem vaba aega. Pidi ju F1-hooaeg algama märtsi keskel Austraalias, kuid maailma uppi löönud viiruse tõttu alustatakse juuli esimesel nädalavahetusel Austrias.

R8G arendamiseks teeb Grosjean koostööd Triple A eSportsiga, kelle ridadesse kuulus varem ka Kappet, ning piltlikult öeldes on ta praeguse leivaisa juures laenul. Triple A on võidusõidumaailma e-maastikul nimekas tegija, kelle eestvedajate hulka kuuluvad näiteks kahekordse F1-tšempioni Mika Häkkineni endine mänedžer Didier Coton ja 157-l vormel 1 GP-l osalenud Olivier Panis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles