Purjelaua Fun-sarja võistlus Pärnus algas tublis tuules ja päikesepaistes

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy

Pärnu rannas anti täna avastart purjelaua harrastajate võistlussarjale FUN. 

Purjelaua vabaklassi võistlussarja FUN esimene etapp tõi Pärnusse kokku rekordarvu surfajaid. Sel aastal toimub Fun surfivõistlus Pärnus, Kärdlas, Laulasmaal ja Saaremaal Nasvas.

Võistlusele registreerus ligi 60 võistlejat, mis on purjelauavõistluste kontekstis rekordiline, ligi 1/3 võistlejatest olid noored purjelaudurid vanuses alla 17 aastat. Kõige noorema ja kõige vanema osaleja vanusevahe oli üle 50 aasta.

Võistlusjuht on Pärnu etapil olümpiapurjelauduri Ingrid Puusta treener Matthew Richard, kes korraldas purjelauduritele väga sportliku võistluspäeva.

Pärnu kostitas surfajaid võistluspäeva alguses mõõduka ja pigem lahjema tuulega, kuid lõuna paiku 4nda stardi ajal tuli äkitselt ja eriti tugevaks paisunud tuule tõttu võistlused katkestada. Õnneks on Pärnu vesi soe, eriti põhjaranniku surfarite jaoks, ning tuul ja lained kandsid võistlejad kiiresti kalda poole. Kõik võistlejad said omal jõul ilma kõrvalise abita kaldale ning pärast lõunasööki sai juba väga heades tuuletingimustes võistlust jätkata.

Kokku lõpetati esimesel võistluspäeval 8 sõitu ning esikohta üldarvestuses hoiab Frank Ervin (Black Team Estonia) Renar Roolahe (Tallinna Purjelauakool) ning Valde Viidingu (Black Team Estonia) ees.

Füüsiliselt kõige kiiremalt läbis raja enamus sõitudes John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) foilil, mis on eraldi arvestuses.

Naistest oli kõige kiirem eelmise aasta Fun Sarja naiste esimene Cerly Aulik (Black Team Estonia), järgnesid Lola Maria Pärna (Tallinna Purjelauakool) ja Emma Viktoria Millend (Tallinna Purjelauakool).

U17 klassis hoiab hetkel liidripositsiooni Joonas Mik (Tallinna Purjelauakool), kes on ka üldarvestuses kõrgel 4ndal kohal, temale järgneb Romek Roolaht (Tallinna Purjelauakool) ja Kaur Säärits (NYCS).

Oskar Lillepea (Black Team Estonia) hoiab pärast tänast võistluspäeva kindlat esikohta U15 klassis, paiknedes üldarvestuses muljetavaldaval 14ndal kohal, Marta Arete Soku (NYCS) ja Bertha Kivistiku (Tallinna Purjelauakool) ees.

Võistlust korraldab Eesti Purjelaualiit koostöös Pärnu Surfiklubiga, kaasa on aidanud Pärnu Linn, Sportland Eesti ja Surfcenter.

Võistlus jätkub pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles