Thierry Neuville pillub kriitikat: WRC-sarjas on tulemas palju rumalaid uuendusi

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli MM-sarjas hakkavad 2022. aastal kehtima hübriidtehnoloogiat sisaldavad uued reeglid. Hyundai täht Thierry Neuville kostis, et pole mõne muudatusega päri. 

Rahvusvaheline autoliit FIA pole veel avaldanud, millised saavad uued reeglid täpselt olema, samas pole nõuded ka veel kivisse raiutud. Tõsi, nii mõndagi on FIA siiski välja käinud.

FIA rallidirektor Yves Matton on korduvalt öelnud, et uute reeglitega tahetakse MM-sarja kaasata rohkem autotootjaid. Seega soovitakse osalemise kulusid alla tõmmata, et võistlus oleks tehastele atraktiivsem.

Neuville saab sellest aru. «Samas on minu hinnangul tulemas palju rumalaid muudatusi ja kui keegi ei tule tänu uutele reeglitele MM-sarja, pole mul aimugi, kuidas see kõik loogiline on,» ütles belglane.

«Näiteks olen päris kindel, et naaseme tulevikus praeguse käigukasti juurde ruttu tagasi. Seega, mis mõte on sellel muudatusel? Neli aastat tagasi tahtsime arengus sammu edasi astuda ja need muudatused olid kõigile head,» viitas ta praeguse põlvkonna WRC-autodele. «Järsku otsustame aga tehnoloogia mõttes tagasisammu astuda.»

Autoralli MM-sarjas on tänavu sõidetud kolm etappi: Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko. Millal võistluskarussell jätkub, pole praegu teada. Järgmisena peaks kavas olema septembri lõppu planeeritud Türgi ralli, kuid seegi võib koroonaviiruse tõttu ära jääda.

Usutavasti on maailmameistri välja selgitamiseks vaja seitset rallit, kuid see pole FIA poolt veel reegliteraamatusse löödud. MM-sarja juhib Sebastien Ogier, Ott Tänak kaotab talle 24 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles