Suusakuninganna Johaug tõmmati kodumaal taas skandaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: AFP/SCANPIX

Norra suusakuninganna Therese Johaug sattus kodumaal taas omamoodi skandaali, kui ta ei suutnud esiti ise kahemeetrist distantsi hoida, kuid seejärel kurjustas sama nõude pärast teistega.

Nimelt võivad Norra sportlased alates sellest nädalast taas ühistreeninguid pidada, kuid sarnaselt Eestile tuleb ka seal sportlastel kinni pidada kindlatest reeglitest. Ennekõike käib jutt distantsi hoidmisest, kuid vähemalt avapäevadel suusatajad sellega hakkama ei saanud. 

Pärast üht treeningut juhtisid Norra rahvusringhäälingu inimesed sellele ka tähelepanu, mistõttu tuli Norra suusakoondise mänedžeril Espen Bjervigil avalikult vabandada: «Tänasel (neljapäevasel - toim.) treeningul ei õnnestunud meil tõesti määratud reegleid järgida.»

Norra koondise arsti Öystein Anderseni sõnul on see väga halb. «Minu töö on riske hinnata. Teame kõik väga hästi, et sotsiaalne distants on väga oluline, et vähendada viiruse levikut,» sõnas ta ning lubas seda atleetidele ka meelde tuletada. 

Nagu näha, siis see ka töötas, sest kui mõni päev hiljem tahtsid Norra fotograafid parklas suusatajatega ühispilti teha, said nad sportlaste käest noobida. «Kuhu jääb kaks meetrit?» küsisis Therese Johaug väljaande Dagbladet ajakirjaniku väitel. 

Kuigi paljud pidasid norralanna lauset silmakirjalikuks, arvestades, mis ta paar päeva varem ise oli teinud, tunnustas Bjervig teda: «See on meil justkui kirjutamata reegel. Peamegi olema ettevaatlikud, kuna meil pole aimugi, kuidas koroonaviirus võiks sportlase tervisele mõjuda.»

Liiga lähestikku treenivate Norra suusatajate pilte on võimalik vaadata NRK kodulehel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles