Endine tenniseäss: mu isa varastas mu tagant miljoneid ning peksis mind

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Guillermo Perez-Roldan.
Guillermo Perez-Roldan. Foto: Facebook / Escuela Perez Roldan Tenis

Guillermo Perez-Roldan oli 30 aastat tagasi üks paremaid meestennisiste maailmas. Eriti saviliivaväljakutel. Paraku riputas ta oma ketsid varna juba 27-aastaselt, kuid nagu mees praegu räägib, oli selles süüdi tema kelmist isa. 

Perez-Roldan oli tegija juba noorteklassis: tema algusaastate krooniks olid kaks Prantsusmaa lahtiste noorteturniiril võitu (1986 ja 1987). Täiskasvanute seas võitis ta oma esimese turniiri juba 18-aastaselt, kui 1987. aasta mais triumfeeris Müncheni ATP-turniiril. Hiljem jõudis ta karjääri jooksul mängida veel 19 finaalis, millest võitis kaheksa. 

Ent kaotused olid need, mis tema karjäärile lõpuks joone alla tõmbasid. Sest tema isa ei suhtunud nendesse hästi. «Pärast kaotust virutas ta mulle lihtsalt rusikaga näkku. Või pistis mind peadpidi vanni või sidus mind voodi külge kinni ja piitsutas mind. Seda sellepärast, et ma ei liikunud väljakul piisavalt hästi,» meenutas argentiinlane läbielatut väljaandele La Nacion. «Noorena tegi ta kõik, et mind alandada.» 

Kuid lood ei piirdunud vaid vägivallaga. «Ta varastas mu tagant neli või viis miljonit dollarit. Kõik, mis ma teenisin, on kadunud. Ta omastas üheskoos emaga kogu mu raha,» sõnas Perez-Roldan, kes avastas tühja pangakonto alles aastaid hilljem. 

Parimal juhul maailma edetabelis 13. kohta hoidnud Perez-Roldani sõnul on tema isa süüdi ka tema lühikeses karjääris. «1993. aastal olime koos Genoas. Ma ise ei mänginud, kuid jälgisin turniiri tribüünidelt. Hiljem hotelli naastes nägin, kuidas kaks meest rongijaamas mu isa peksid. Läksin vahele, kuid sain ise ka hoope, mistõttu pidin minema mitmele operatsioonile.»

Kõigest hoolimata ei vihka endine tenniseäss oma isa: «Ta on ikkagi mu isa, ma loodan, et meil õnnestub kunagi lähedasemaks saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles