Hiigelkoguse kokaiini smuugeldamises süüdistatud kikkpoksija avas aastaid hiljem suu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hesdy Gerges.
Hesdy Gerges. Foto: Facebook / Hesdy Gerges

Hollandi kikkpoksija Hesdy Gerges avaldas kodumaal hiljuti autobiograafia «Fighterheart», kus ta lahkab pikemalt ka oma seotust kriminaalse maailmaga. 

36-aastane Gerges peeti 2010. aastal Antwerpis kinni kahtlustatuna narkoäris. Hollandlane eitas küll seotust 128-kilogrammise kokaiinilastiga, kuid nüüd tunnistab ta, et oli sellega muidugi seotud. 

Värskes raamatus vaatab Gerges juhtunule tagasi kui uuele võimalusele, mis teda tänavatelt eemale hoidis. Ja jätkuvalt ka hoiab. 

Egiptuse juurtega hollandlane räägib raamatus, kuidas ta sattus gängide mõjusfääri juba 15-aastaselt. Tema päevad koosnesidki väikestest röövimistest, olgu sihtmärgiks siis kohvik või ajalehekiosk ning saagiks kas rahakotid või rollerid. Lisaks sellele proovis ta varases eas ka juba mitmeid mõnuaineid. 

17-aastaselt avastas ta enda jaoks lõpuks kikkpoksi, kus tal oli võimalik endas pulbitsevat viha ohjata. Karjääri jooksul astus ta võitlusringi 69 korda ning 50 puhul väljus ta sealt ka võitjana

Ent tänavaelu jäi. Ning esimest korda pandi Gerges trellide taga 2004. aastal, kui väike poerööv arenes tänavakakluseks, mille lõpetas alles politsei. Ta pisteti seitsmeks kuuks pokri ja lisaks tuli tal teha 200 tundi ühiskondlikku tööd ja tasuda kompensatsioonina 11000 eurot. 

Pärast esimest vanglaskäiku otsustas Gerges rohkem kikkpoksile rõhku pöörata, kuid see ei tähendanud, et ta tänavaelu maha oleks jätnud. Vastupidi. Tänu võitlejakarjäärile tõusis ta ka gängihierarhias ja lihtlabased poeröövid asendusid narkoäriga. Äriga, mis hõlmas endas ka 128 kg kokaiini liigutamist, mis talle lõpuks ka saatuslikuks sai. 

Igasuguse loogika põhjal pidanuks Gerges koos kamraadidega vangi minema, kuid kohtuprotsess venis aastaid. Hollandlane keeldus end süüdi tunnistamast ning lõpuks muudeti talle taotletud vanglakaristus ainult tingimisi vabadusekaotuseks, mis pööratakse täide ainult siis, kui ta paneb viieaastase katseaja jooksul korda uue süüteo. 

Kuna de facto on see kõik nüüd selja taha jäänud, võtab Gerges narkoteemal avalikult sõna ka raamatus. Ta võtab narkotöö omaks, kuid lisab, et 2010. aastal Antwerpis juhtunu osutus tema jaoks omamoodi päästerõngaks. 

«Kui sa oled selles maailmas edukas, siis sa lihtsalt jätkad seal rühkimist. Kuniks sa lõpetad kas vanglas või surnuna,» lausub ta raamatus ning lisab, et teeb kõik, et enda last sellelt teelt kõrval hoida. «Tegin elus palju valesid valikuid, sest mul polnud kõrval kedagi, kes mind õigele teele juhiks. Seda kavatsen oma lapse puhul muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles