Maadlustalendi eluküünal kustus 22-aastaselt

Postimees Sport
Copy
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne Foto: unsplash.com

Ungari spordiüldsus on leinas, sest reedel lahkus 22-aastaselt siit ilmast noor maadleja Bendeguz Toth. 

Portaali Insidethegames teatel oli ungarlane koos kamraadidega trenni tegemas, kui teda tabas ootamatult terviserike. Ametlikku surma põhjust pole veel välja selgitatud, kuid maadlusklubi meedikud kahtlustavad, et tegemist oli südamerikkega. 

«Teda elustati professionaalselt: kiirabi tuli kiiresti kohale ja viis ta haiglasse, kuid tema elu ei õnnestunud päästa,» sõnas arst György Bakanek.

«Kaotasime suurepärase inimese ja fantastilise maadleja. Oleme sügavas valus, kus sõnadest ei piisa, et kurbust väljendada. Tema lahke nägu jääb alatiseks meile meelde,» sõnas Ungari maadlusliidu asepresident Peter Bacsa ametlikus järelhüüdes.

22-aastane Toth oli kodumaal maadluse tõeline tõusev täht. 2014. aastal sai ta kadettide EMil kaela hõbemedali ning sama tulemust kordas ta ka 2017. aasta U23 EMil. Lisaks võis tema auhinnakapist leida ülikoolide MMil hõbemedalid nii vaba- kui ka kreeka-rooma maadluses. Täiskasvanute tiitlivõistlustel jäi tema laeks kaheksandikfinaal, seda nii mullusel MMil kui ka EMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles