Tervisemuredega kimpus olev Unitedi ründelegend: olen õnnelik, kui mul õnnestub 50. eluaastani välja vedada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andy Cole.
Andy Cole. Foto: imago images/Future Image/Scanpix

Endine Manchester Unitedi ründaja Andy Cole on viimased aastad vaevelnud suurte tervisemuredega ning 48-aastane inglane tunnistab, et ta kardab ka oma elu pärast. 

Unitedi särgis 275 mängus 121 väravat virutanud Cole oli siit ilmast lahkumisele lähedal juba 2017. aastal, kuid toona päästis neerusiirdamine tema elu. Kuna tema tervislik seisund on niigi habras, on endine ründetuus viimased paar kuud veetnud ranges isolatsioonis. Iga hinna eest koroonaviirust vältides. 

«Üritan mitte liiga kaugele tulevikku vaadata ning lihtsalt elan päev-päeva haaval,» vahendab Mirror mehe sõnu. «Mul meenub kohe üks tume vestlus tütrega, kes ütles mulle, et «isa, sa elad igavesti». See on mul väga elavalt meeles, sest kõik, mis ma talle vastu ütlesin oli – «olen õnnelik, kui vean 50. eluaastani välja».»

Cole tunnistab, et ta kardab surma ning pidevad muremõtted mõjutavad teda ka vaimselt. «Mu suurim hirm on, et ühel päeval ärkan ma üles ning mu neerud on jälle üles öelnud. Muu mind ei huvita, sest see on mu suurim hirm. Kui see lõpetab töötamise, siis kuidas ma selle üle elan?»

Arsenalist tuule tiibadesse saanud Cole'i karjääri parimad aastad möödusid Manchester Unitedis, kelle ridades ta tuli veel korral Inglismaa meistriks ning korra ka Meistrite liiga võitjaks. Lisaks jõudis ta kanda veel Newcastle Unitedi, Blackburn Roversi, Fulhami, Manchester City ja veel seitsme Inglismaa klubi särki.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles