Ametlik ⟩ Walesi MM-ralli jääb ära

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak Walesi rallil.
Ott Tänak Walesi rallil. Foto: GEOFF CADDICK/AFP

Walesi MM-ralli korraldajad andsid teada, et koroonaviirusest tingitud olukorra tõttu jääb tänavu ralli pidamata.

Suurbritannia mootorispordiliidu esimees David Richards ütles Dirtfishile, et otsus ei tulnud kergelt. «Konsulteerisime enda põhilise rahastaja, Walesi valitsusega, ja pidime kahjuks ülemaailmset koroonakriisi arvesse võttes sellise otsuse tegema.»

Tegu on juba kolmanda MM-ralliga nädala jooksul, mille ärajäämine on leidnud kinnitust. Eelmine nädal sai selgeks, et see aasta ei sõideta võidu Soomes ja Uus-Meremaal.

«Me oleme jälginud pidevalt riiklikke juhiseid ja on saanud üha selgemaks, et sügiseks nii suurt üritust planeerida on praegu võimatu. Seetõttu peame äärmiselt raske südamega aktsepteerima, et tänavuse aasta ralli ärajätmine on ainuõige valik,» lisas Richards.

Esimehe sõnul on viimase generatsiooni autod ja kohalik täht Elfyn Evans meelitanud Walesi metsadesse suurel hulgal fänne. «Praegusel ajal ei ole õige plaanida ja reklaamida üritust, mis toob kohale kümneid tuhandeid inimesi, kellest paljud on turistid.»

Walesi ralli ärakukkumisega on õigel ajal plaanis pidada veel vaid Türgi, Saksamaa ja Jaapani rallid. Itaalia ja Argentiina rallid on hetkeseisuga edasi lükatud.

Tänavusel hooajal on sõidetud kolm etappi. Sõitjate arvestuses hoiab esimest kohta 62 punktiga Sebastien Ogier (Toyota), kellele järgneb 54 punktiga Thierry Neuville (Hyundai). Eestlane Ott Tänak (Hyundai) on üldarvestuses 38 punktiga viiendal kohal. Meeskondlikus arvestuses juhib Toyota 110 punktiga. Teisel kohal on Hyundai 89 punktiga ja kolmas M-sport 65 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles