Jaanus Kriisk: EOK juurde moodustati uus riigikogu komisjon

Postimees Sport
Copy
Jaanus Kriisk.
Jaanus Kriisk. Foto: Sille Annuk

Eile valiti teiseks ametiajaks Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks Urmas Sõõrumaa. Samuti kandidaadina üles astunud, kuid nime varakult maha võtnud Jaanus Kriisk on hämmingus uuest täitevkomitee koosseisust. 

«Mis siis eile tegelikult juhtus? Eks ka mina «kukkusin esiteks tooli pealt maha», kui täitevkomitee uut koosseisu nägin. Olin sõnatu ja jätkasin kogu õhtu istumist, kratsisin tugevalt oma hinge «tätoveeritud» olümpiarõngaid ja lehitsesin Jaan Taltsi «Tahtmist», mille järgi spordis olen kasvanud,» postitas Kriisk Facebooki. 

«Täna jälle tooli peale tagasi tee leides hakkasid tulema esimesed mõtted sellel teemal.

Moodustati ju tegelikult riigikogu uus komisjon, spordikomisjon, seda küll EOK juurde, kus siis lisaks paar eksperti ja mõned Urmase sõbrad. Olümpiakomitee põhikirja ja olümpiahartaga pole siin muidugi midagi pistmist.

Miks me sinna oleme omadega jõudnud? Vastus on lihtne – totaalne rahapuudus. Urmas läks siin, nagu öeldakse, välja põhimõttele – käsi kullas või ... Ehk küsite kogu aeg raha, siin ta siis on, selline on hind.

Kindlasti jõuab see ROKi kõrvu, ajakirjandusel on praegu igav ning keegi ikka küsib. Urmas on, nagu näha, läbi ajaloo «deflonmehe» renomeega, eks siis näeme, kuidas seekord läheb.

Kokku tuleb järgmise Eesti Spordikongressi teema – Milline on Eesti Olümpiakomitee 21 sajandil? Tema ülesanne ning eesmärgid.»

EOK täitevkomitee

President: Urmas Sõõrumaa

Asepresidendid: Erich Teigamägi, Toomas Tõnise (lisaks Lauri Luik, Hanno Pevkur, kui asepresidentide arvu suurendatakse hiljem neljale)

Täitevkomitee liikmed: Helle-Moonika Helme, Remo Holsmer, Jaanus Karilaid, Oliver Kruuda, Mihhail Kõlvart, Allar Levandi, Lauri Luik, Hanno Pevkur, Kristjan Port, Raivo Rand, Anne Rei, Indrek Saar, Helir-Valdor Seeder, Sven Sester

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles