Teivashüppe maailmarekordimees kolis ema palvel USAst Rootsi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: AFP/SCANPIX

USAs sündinud, ent Rootsit esindav teivashüppe maailmarekordimees Armand Duplantis kolis hiljuti ema soovil Rootsi Uppsalasse ja õpib nüüd kaks korda nädalas ka rootsi keelt. 

Selle lükke põhjuseks on Duplantise ema Helena mure, et tema poega mõnitatakse kehva keeleoskuse pärast. «Neid vastikuid jutte on olnud rohkem, kui osanuks oodata. Armandi kohta on öeldud, et ta pole piisavalt rootslane,» sõnas Helena Duplantis aasta alguses Rootsi raadiole. 

Nüüd kinnitas Duplantis, et tema Euroopasse kolimine oli tõesti tema ema soov: «Mind isiklikult ei huvita, mida inimesed minu kohta räägivad, aga mu ema ei taha, et minust räägitakse igasugust jama,» lausus 20-aastane atleet usutluses Expressenile.

Koroonaperioodi veetis Duplantis USAs Lafayette'i linnas ning teivashüppega tegeles ta oma tagaaias. Pika võistluspausi kavatseb ta lõpetada neljapäeval, kui tuleb starti Oslos.  

«Ma pole paar kuud korralikult treeninud, kuid olen terve ja tunnen end hästi,» sõnas Duplantis ning hõikas järgmiste võistlustena välja hõisata veel kaks jõuproovi. Juulis tahab ta startida Karlstadi GP-l ning augustis Stockholmi Teemantliiga etapil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles