Üllas žest: Chelsea annetas kogu võidupreemia vägivallaga võitlemiseks

Postimees Sport
Copy
Chelsea
Chelsea Foto: Kieran Cleeves/EMPICS Entertainment

Inglismaa meistriks kroonitud Londoni Chelsea jalgpallinaiskond otsustas annetada kogu tiitlivõiduga kaasnenud auhinnaraha heategevuseks.

Chelsea teenis võiduga 112 000 eurot, mis kantakse üle tugiteenuste organisatsioonile Refuge. Refuge võitleb laste- ja naistevastase vägivalla vastu. 

Naiskonna peatreener Emma Hayes ütles, et tema hoolealused tahtsid teha annetuse organisatsioonile, mis oleks neile südamele lähedane.« Kuni tänaseni oli meie kaasatus piirdunud kampaaniate toetamisega, aga me kõik tahtsime teha midagi rohkemat. Kui meie annetatud raha aitab kellegi hirme ja muresid kergendada, on see vähim, mida teha saame.»

Refuge tegevdirektor Sandra Horley oli naiskonnale väga tänulik. «Koroonakriis on väga palju suurendanud nõudlust meie abiliini järele. «Oleme Chelsea naisekonnale äärmiselt tänulikud, et nad mitte ainult ei osalenud meie kampaaniates, vaid toetasid meid ka rahaliselt - see on imeline žest. 

Chelsea krooniti Inglismaa naiste jalgpalli kõrgliiga võitjaks väga omapärasel moel. Enne koroonapausi olid nad liigas teisel kohal, jäädes ühe punktiga Manchester Cityst maha. Kuna aga Londoni klubil oli üks mäng vähem peetu, krooniti meistriks just nemad. Tulemuse loogika seisnes selles, et ühe mängu kohta oli Chelseal kogutud rohkem punkte kui Manchesteri naiskonnal. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles