Räikkönen: ma ei usu, et jään F1 sarja igatsema

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Adam Starszynski via www.imago-images.de/imago images/Newspix

2007. aastal vormel 1 maailmameistriks kroonitud Kimi Räikkönen usub, et ei hakka karjääri lõppedes kuninglikust võidusõidusarjast puudust tundma.

Räikköneni sõnul teeb ta karjääri jätkamise otsuse pärast tänavust hooaega. Soomlase väitel otsustab ta puhtalt emotsiooni ja tunde najalt. «Ma jätkan seni kaua, kuni suudan võidusõitu nautida. Kui ma enam seda ei naudi, siis ma lõpetan ära,» teatas Alfa Romeo piloot Planet F1le.

Tänavune aasta on soomlasele juba 18. hooaeg F1 sarjas. 2010. ja 2011. hooajal proovis Räikkönen kätt autoralli WRC karussellis, kuid naasis siis taas F1 sarja ning on seal sõitnud tänaseni. Räikköneni sõnul on tema võidusõitja karjäär osutunud sedavõrd pikaks väga lihtsalt põhjusel: «Ma lihtsalt naudin võidusõitu,» ütleb ta. «Mulle ei meeldi muu sellega kaasnev. Ei meeldi intervjuud ja kõik see, aga ma väga armastan ratas-rattas võidusõitu. Ma arvan, et sellepärast ma kunagi tagasi tulingi,» mõtiskles Räikkönen.

Siiski ei usu 2007. aastal Ferrariga maailmameistriks tulnud soomlane, et jääb vormel ühte igatsema. «Ma ei usu. Spordi ümber on palju häid inimesi, aga nendega jään ma ka karjääri lõppedes suhtlema. Olen veetnud selles sarjas nii palju aastaid, et kui see läbi saab, leian endale piisavalt tegevust.»

40-aastase Räikköneni leping Alfa Romeoga lõppeb pärast tänavust hooaega.

Vormel 1 läheb aga taas lahti juuli esimesel nädalavahetusel, kui autod tulevad stardijoonele Austrias asuval Red Bulli ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles