Tänaku tiimikaaslane pidi testimisele jõudmiseks loksuma kolm päeva rekas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Craig Breen.
Craig Breen. Foto: Hyundai Motorsport

Rallisõitja Craig Breen´i teekond masina testimisele kulges sel korral hoopis teisiti, kui ta oli varasemalt harjunud. 

30-aastane iirlane teeb juuli lõpus kaasa Rooma EM-etapil, sel nädalal katsetab ta Põhja-Itaalias Hyundai i20 R5 autot. Kui Breen aga planeerima hakkas, siis selgus, et ühtegi lendu kodu lähistelt Waterfordist saapamaale ei lähegi. Õnneks leidus aga lahendus.

Ta võttis ühendust oma hea sõbra Patrick Crokega, kelle isa juhib transpordifirmat. «Ta sõidab sageli Iirimaa ja Itaalia vahet. Waterfordist veetakse sinna poole loomaliha, Roomast tuuakse siia juustu ja köögivilju,» jutustas Breen DirtFishile. 

Saatuse tahtel klappis ralliässale järjekordse sõidu aeg ideaalselt. Breen istus koos sõbra isaga rekasse esmaspäeval kell 18, kohale jõuti kolmapäeval kell 20. Muide, kogu Crokede perekond fännab rallit. 

«Kogu sõit oli päris lõbus,» sõnas Breen. «Nägin, selle ameti tausta. See töö on väga raske. Päris silmiavav kogemus. Kokkuvõttes oli väga mõnus reis, aeg jäi mõneks ajaks justkui seisma, kogu maailm jooksis mööda.»

Esimesed kilomeetrid läbis Breen täna hommikul. «Oli päris veider uuesti autos istuda,» tunnistas ta. «Veider, aga samas fantastiline. Kõik on siiani sujunud. Esialgu olid olud kuivad, kuid varsti peaks ka vihma tulema. Seega saab katsetada erinevaid tingimusi.»

Breen on Hyundai tiimi üks neist liikmetest, kes MM-sarjas täishooaega kaasa ei tee. Seda privileegi omavad vaid Thierry Neuville ja Ott Tänak. Aasta alguses tegi iirlane kaasa Rootsis, kus ta teenis seitsmenda koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles