Kristina Šmigun-Vähi: minu lastest ei saa suusatajaid (3)

Postimees Sport
Copy
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja ja maailmameister Kristina Šmigun-Vähi tunnistas, et tema lapsed käivad pigem teist rada. 

Praegu riigikogus töötav endine tippsportlane kasvatab koos abikaasa Kristjan-Thor Vähiga 12-aastast tütart ning 9-aastast poega. Šmigun-Vähi sõnutsi on mõlemad lapsed sportlikud, ent ema jälgedes nad käima ei hakka. 

«Nad on väga mitmekesised. On jalgpall, tennis, ujumine, vahepeal oli judo,» selgitas 2003. aasta maailmameister Marko Kaljuveerile antud intervjuus. «Murdmaasuusatamine on jäänud selle taha, et Eestis pole eriti talve. Aga julgen öelda, et mu lapsed oskavad suusatada.»

Ta lisas: «Minu lastest ei tule suusatajaid. See sõltub neist endist, kas mõnel muul alal [võiks tippsportlaseks saada]. Olen vist korduvalt öelnud: kui näen, et lapsel silm särab, ta läheb iga ilmaga välja, teda ei huvita miski muu peale trenni ära tegemise, tal on sihid silme ees ja suured eesmärgid, siis igatepidi toetan. Aga, kui seda pole, siis ma ei suru. 

Minu jaoks on kõige tähtsam haridus. Haridus, haridus ja veel kord haridus! Kui kõik on õpitud, siis võib trenni minna.»

Vaata videost lisaks, mida arvas Šmigun-Vähi Eesti Olümpiakomitee presidendi valimistest ning Eesti spordi olevikust ja tulevikust: 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles