Johaugi jooks kütab Rootsis kirgi, kolleeg astus norralanna kaitseks välja (1)

Postimees Sport
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT NEWS AGENCY

2016. aastal dopingukaristuse teeninud Therese Johaug jooksis eile Oslos peetud Bisletti mängudele 10 000m jooksus välja suurepärast aja. Norralanna võistlemine ei anna rahu aga rootslastele, kes teatasid, et nende koduõuele norralanna oodatud pole.

Kuigi ka Norras oli inimesi, kes kahtlesid suusataja starti lubamise õigsuses, siis Bisletti mängude korraldajad Johaugi rajale lubamises probleemi ei näinud. «Meil ei olnud teda võistlema kutsudes mingeid kahtlusi. Oleksime ta starti palunud ka siis, kui me korraldanuks Teemantliiga etappi,» ütles võistluse korraldaja Steinar Hoen VGle.

23. augustis Rootsis peetava Teemantliiga gala direktor Jan Kowalski teatas aga, et Johaugi Stockholmis näha ei soovita. «Me ei saa sekkuda sellesse, mida norralased teevad. Aga me oleme seda meelt, et anaboolsete steroidide kasutajad ei peaks saama võistlemiseks luba. Arvame, et see toob meie spordialale mainekahju,» ütles Kowalski Rootsi rahvusringhäälingu spordiuudistele.

Kowalski sõnavõtu peale reageeris aga Rootsi üks parimad naissuusatajaid Frida Karlsson, kes toetas konkurenti. «Kui ta saab võistelda murdmaasuusatamises, peaks ta saama ka joosta. Therese on enda karistuse ära kandnud,» ütles Karlsson Expressenile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles