FIA tõi Lõuna-Eesti ralli korraldajatele appi vormel ühte abistanud eksperdid

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak möödunud aaasta Saksamaa rallil.
Ott Tänak möödunud aaasta Saksamaa rallil. Foto: Eibner-Pressefoto/imago images / Eibner

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) ralliosakond on välja töötamas põhjalikku juhendit võistluste läbi viimiseks koroonakriisi tingimustes. Selleks on appi palutud ka inimesed, kes aitasid vormel 1 sarjal vastava dokumendi välja töötada.

FIA väljastas selle nädala alguses paberi, mis kandis pealkirja «FIA juhised mootorispordi juurde naasmiseks». Kuna esitatud informatsioon puudutas peamiselt ainult ringrajal peetavaid võistlusi, mil on vähe pistmist ralli korraldamisega seotud väljakutsetega, otsustas Dirtfishi ralliportaal autospordi katuseorganisatsioonilt aru pärida.

FIA kõneisik ütles väljaandele, et ka rallit puudutavate juhiste dokument on töös. 

Kuigi ralli toimumise või mittetoimumise üle teevad otsuseid riikide valitsused, loodab FIA rallidirektor Yves Matton, et nende pingutustest on kasu. «FIA on üsna tõsiselt töötamas juhendiga, mis kirjeldab võistlustega taas alustamist. Ralli käekäigu pärast muret tundes, paneme FIA poolt lauale uue võistlusi ja võistluste alustamist puudutava lähenemisviisi.»

Matton' sõnul töötavad dokumenti välja osaliselt samad inimesed, kes tegelesid ka vormel 1 sarja juhendiga. «FIA võidusõidu nimel tehtav pingutus väljendub ka juuli alguses alustavas vormel 1 sarjas. Need, kes vormeli 1 dokumendiga töötasid, on nüüd koos erinevate ekspertidega kaasatud ka ralli juhendisse,» sõnas Matton.

Kuningliku vormelisarja taasalustamise juhend on saanud positiivse vastukaja osaliseks. Näiteks teatas Austria valitsus, et esitatud dokument andis neile lõpliku kindluse vormel 1 etappi riiki lubamiseks.

Esimene FIA egiidi all toimuv ralli peaks sõidetama järgmisel kuul Roomas. Järgmisena peaks kavas olema juba augusti alguses Lõuna-Eesti teedel peetav Dirtfishi ralli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles