Johaugi treener ei välistanud Norra suusakuninganna osalemist suveolümpiamängudel

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT NEWS AGENCY

Mõned päevad tagasi toimus Oslos kergejõustiku mõõduvõtt, kus näidati ka väga kõrget taset. Üheks suurüllatuseks oli Therese Johaugi imeline tulemus 10 000 m jooksus ja nüüd usub norralanna treener, et suusasportlane võibki pärast põhihooaega suve olümpiamängudel osaleda.

Murdmaasuusatamise staar There Johaug lippas üksi 10 000 m Oslo kergejõustiku areenil ning jooksis välja võimsa aja 31.40,67. Muide, selle tulemusega teeninuks ta 2018. aasta kergejõustiku EM-il kuldmedali! Kaks aastat tagasi krooniti Berliinis Euroopa meistriks  Lonah Chemtai Salpeter ajaga 31.43,29. Mulluse MM-i norm oli 31.50.

Norralannal jäi Tokyo olümpianormist puudu ainult 15 sekundit ja see on ainult aja küsimus, mil ka see tähis ületatakse. Nõnda tekibki küsimus, kas Johaug võiks järgmisel aastal toimuvatel suve olümpiamängudel osaleda, olles ise tegev murdmaasuusataja.

«Hetkel ei oska öelda, mis tulevik toob, kuid jätaks selle variandi kindlasti õhku. Kui Theresel on motivatsiooni ja tahtmist kergejõustikuga tegeleda, siis aitan teda hea meelega,» sõnas norralanna treener Paal Gunnar Mikkelsplats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles