Johaugi jälgedes: Rootsi supertalent tahab osaleda kergejõustikuvõistlusel

Henry Lääne
Copy
Frida Karlsson.
Frida Karlsson. Foto: JOEL MARKLUND/www.imago-images.de

Frida Karlssonit peetakse murdmaasuustamise suureks tulevikutäheks, kes võiks pärida viimaste aastate valitsejanna Therese Johaugi mantli. Karlsson ütles intervjuus Aftonbladetile, et sarnaselt norralannale poleks ka temal midagi kergejõustikuvõistlusel osalemise vastu.

Johaug jooksis käesoleva nädala neljapäeval Oslos Bisleti mängudel 10 000 m ajaga 31.40,67, millega teeninuks 2018. aasta kergejõustiku EMil kuldmedali. Samuti oli suusataja aeg ligemale kümme sekundit kiirem mulluse Doha MMi normist.

Ka Karlsson on tuntud suure jooksusõbrana ning nooruses osales rootslanna ka võistlustel. «Ausalt öeldes sooviksin millalgi võistlusel osaleda, kuid see peab toetama minu arengut suusatajana,» ütles ta. Tõsi, Karlsson lisas, et erinevalt Johaugist ei soovi ta naelikuid jalga tõmmata suurtel võistlustel.

20-aastane Karlsson võitis mullu Seefeldis naiste 4x5 km teatesõidus Rootsiga kuldmedali. Möödunud MK-hooaeg läks tal terviseprobleemide tõttu küll aia taha, kuid praeguseks on ta raskused seljatanud.

Endise murdmaasuusataja Ann-Marie Karlssoni tütre talenti näitab seegi, et juunioride MMidelt on ta võitnud kolm kulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles