Norra rekordinaine: Johaug on liiga vana, et kergejõustikus läbi lüüa

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: TT News Agency / Scanpix

Suusakuninganna Therese Johaug jooksis möödunud neljapäeval Bisletti mängudel 10000 meetri jooksus võimsa aja 31.40,69 ning avaldas nõnda muljet ka riigi rekordinaisele. 

«Ta jooks oli nagu kellavärk. Seda oli lõbus vaadata. Võib olla võinuks ta veidi paremat tehnikat näidata, kuid aeg oli sellegipoolest hea,» sõnas sama distantsi Norra rekordinaine Ingrid Kristiansen. Tema 1986. aastal püstitatud tippmark on 30.13,74. 

Kristiansen usub, et kui tehnikat lihvida, võiks Johaug oma ajast kärpida kuni minuti, kuid suurimaks takistuseks saaks sellisel juhul suusakuninganna vanus. Nimelt tähistab Johaug peagi oma 32. sünnipäeva. 

«Mõistagi pole kunagi liiga hilja, kuid arvestades millise treeningkoormusega on ta viimastel aastatel harjunud, siis tema jaoks võib olla liiga karm praegu uue ala kasuks otsustada ning algusest peale alustada. Lisaks arvan, et ta on liiga vana, et jooksjana enda täit potentsiaali saavutada,» leidis Kristiansen, kes ise vahetas suusad naelikute vastu 24-aastaselt. 

Johaugil endal mingeid alavahetusplaane peas polegi. «Ma olen selle jaoks liiga vana. Mul pole mingit ambitsiooni jõuda kergejõustikkus maailma tippu. Olen ülejäänutest selleks liiga maas ega hakkagi seda üritama,» sõnas suusakuninganna, kes teeninuks oma äsjase 10000 m ajaga tunamulluselt EM-ilt kuldmedali.

«Mul oli unistus täita MM-norm (31.50) ja olin selleks ka natuke valmistunud. Tegin enne võistlust kergejõustikuareenil neli treeningut. Pidin ennast tegelikult enne starti ka natuke rahustama. Aga vend Karsteinil oli minusse raudne usk. Ta ütles koguaeg, et täidan enda soovitud eesmärgi ära,» sõnas Johaug pärast võistlust, ent lisas. «See oli lihtsalt lõbus võistlus. Tegelikult ei plaani ma kahe aasta pärast ka MMile minna. Ka olümpiaplaane mul ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles