Tippklubi kapten: usun, et igas jalgpallimeeskonnas on vähemalt üks homoseksuaal

Postimees Sport
Copy
Troy Deeney
Troy Deeney Foto: via www.imago-images.de/imago images/Colorsport

Inglismaa esiliigas palliva Watfordi jalgpallimeeskonna kapten Troy Deeney usub, et jalgpallis on homoseksuaale oluliselt rohkem kui teada. Mees julgustab kõiki teistsuguse orientatsiooniga vutimehi avalikult välja tulema.

«Olen veendunud, et vähemalt üks homo- või biseksuaalne mängija on igas jalgpallimeeskonnas. Usun, et homoseksuaalidest mängijad hoiavad end tagasi, sest ei taha olla esimesed julged. Ja see on peamine põhjus, miks nii paljud seda veel varjavad,» ütles Deeney BBC taskuhääingus.

Ründaja usub, et esimene julge võiks paisu tagant vabastada pikalt kestnud salatsemise. «Kui üks mängija möönaks enda homoseksuaalsust, siis usutavasti lisanduks esimesel nädalal vähemalt 100 mängijat.»

Viimane Inglismaa kõrgliigas enda homoseksuaalsust rääkinud jalgpallur oli sakslane Thomas Hitzlsperger, kes avalikustas enda orientatsiooni alles aasta pärast karjääri lõppu.

Deeney hinnangul ei peaks see nii olema. «Ma ei näe ühtegi põhjust, miks peaks jalgpalli või ragbi mängimisest oma orientatsiooni tõttu loobuma. Mul on tunne, et praegu kannatavad geid tõeliselt raske koorma all ega julge välja tulla,» sõnas ründaja.

Kümme hooaega Watfordis mänginud inglane on viimastel nädalatel esinenud ka teiste palju vastukaja saanud seisukohtadega. Mais keeldus ta koroonaviiruse leviku tõttu treeninguid jätkamast, kuna polnud veendunud harjutamise ohutuses.

Ründaja säärane käitumine pälvis mitmetelt Watfordi toetajatelt tõsise hukkamõistu. Mõned jultunumad kirjutasid lausa Deeneyle, et tema viieaastane poeg võiks koroonaviirusese nakatuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles