Politsei kahtlustas Inglismaa kõrgliiga mängijat tapmiskatses

Postimees Sport
Copy
Arnaud Danjuma (paremal) Hollandi koondise särgis.
Arnaud Danjuma (paremal) Hollandi koondise särgis. Foto: JOHN THYS/AFP

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas palliva Bournemouthi ääremängija Arnaut Danjuma rääkis sealsele meediale, et politsei pidas ta märtsis kinni tapmiskatses kahtlustatavana.

Jalgpallur arreteeriti 16. märtsil seoses pussitamisega. «Olin lihtsalt minemas Hiltoni hotelli sööma. Äkitselt saabusid kohale politsenikud, kes autost väljudes käskisid mul käed vastu tara asetada. Küsisin neilt, et mis ma teinud olen, aga nad käskisid mul vait olla ja käed aia vastu toetuda,» kirjeldas Danjuman vahejuhtumit, mille käigus tal käed raudu pandi.

«Allusin korraldusele, aga küsisin neilt endiselt, et mida ma teinud olen. Nad ütlesid mulle, et ma ootaks teiste politseinike saabumist.»

Nigeeria jalgpalluri sõnul ei saanud ta tükk aega politseilt mingit vastust, kuni lõpuks tunnistati, et ta aeti kellegi teisega segamine. «See oli piinlik vahejuhtum. Inimesed tegid pilti ja ma sain maruvihaseks. Ütlesin seal asju, mida poleks pidanud. Lõpuks nentis politsei, et ma pole mees, keda nad otsivad ja lasid mul minna.»

Danjuma sõnul ei mäleta ta, et korravalvurid oleksid tema ees vabandanud. Jalgpallur ei andnud asjale ka ametlikku käiku, kuna on enda sõnul selliste asjadega harjunud. Mehe sõnul on ta elus pidanud palju rassismiga kokku puutuma ning tal on paks nahk. 

Danjuma sündis Nigeerias, tema ema on nigeerlanna ning isa hollandlane. Mees on Inglismaa meediale rääkinud, et tema lapsepõlv ei olnud kerge ning ta perekond jäi vahepeal kodutuks, mistõttu on tal tulnud ka autos ööbida.

Inglismaale siirdus mees 2019. aasta suvel, kui Bournemouth maksis tema eest 15 miljonit eurot.

Koondise tasemel esindab mees Hollandit, olles kirja saanud kaks kohtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles