Sander Raieste valmistub Baskoniaga Hispaania meistrisarja otsustavaks spurdiks

Ville Arike
, reporter
Copy
Tänavuse hooaja meeldejäävamaid hetki: Sander Raieste lõpetab mängus nimeka Uniksiga Kalevi rünnaku võimsa pealtpanekuga.
Tänavuse hooaja meeldejäävamaid hetki: Sander Raieste lõpetab mängus nimeka Uniksiga Kalevi rünnaku võimsa pealtpanekuga. Foto: vtb-league.com

Hispaania korvpalliliiga kaksteist paremat meeskonda alustavad homsest Valencias kahenädalast välkturniiri ning selgitavad juuni viimaseks päevaks riigi meistri. Sinilindu püüab ka Vitoria Baskonia, kelle ridades harjutab taas Sander Raieste.

Teatavasti oli Raieste sel hooajal laenul kodumaa parimas klubis BC Kalev/Cramos, kus teenis väärtuslikku mängupraktikat VTB Ühisliigas. Pärast koroonapausi siirdus Raieste koduklubi juurde tagasi.

«Harjutame ja valmistume turniiriks. Teen ettevalmistuse koos meeskonnaga. Samas on siin lisaks minule veel viisteist mängijat, mängule saab üles anda kaksteist, nii et kõik ei mahu koosseisu. Eks turniiri käigus ole näha, kuidas treener otsustab,» ei hakanud Raieste Postimehega vesteldes õhulosse ehitama. Mõistagi ta töötab väljakule pääsemise nimel, kuid mõistab, et seda ei pruugi juhtuda.

Raieste on kenasti peale jäänud Baskonia Facebooki küljele paari päeva eest postitatud trennivideos:

Meeskonnad saavad Valencias väga kõva mahvi. Kümne päeva jooksul peetakse ära alagrupiturniir, kus igal tiimil viis mängu. Baskonia kohtub homme Bilbao ning seejärel Tenerife, Barcelona, Malaga Unicaja ja Badalona Joventutiga. Mõlema alagrupi kaks paremat pääseb poolfinaali. Finaal mängitakse 30. juunil.

Baskonia peatreeneril Duško Ivanovicil - nagu ka kõigil tema kolleegidel - on parajalt peamurdmist, kuidas koormust mängijate vahel jagada. See võib Raiestele šansi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles