Manchester City tekitas Arsenalile õuduste õhtu

Toimetas Ville Arike
Copy
Ebaõnnesõdur David Luiz näeb enda ees punast kaarti.
Ebaõnnesõdur David Luiz näeb enda ees punast kaarti. Foto: Peter Powell/NMC Pool/PA/Scanpix

Eile pandi pall taas mängu Inglismaa jalgpalliliigas, keskses kohtumises nüpeldas Manchester City Londoni Arsenali 3:0.

Pausijärgne mäng poli täis eksimusi ning selle krooniks saadeti Arsenali kaitsja David Luiz 49. minutil karistusalas Riyad Mahrezile vea tegemise eest lisaks penaltile ka duši alla. Penalti realiseeris Kevin De Bruyne seisuks 2:0 ja mängu saatus oli sisuliselt otsustatud.

24. minutil vahetusest sekkunud Luiz ei suutnud enne poolajavilet palli ära lüüa ja nõnda avas Raheem Sterling skoori. Lõppseisu seadis lisaminutitel tabloole Phil Foden.

Kohtunik lisas mängule tervelt 11 minutit, sest ühes olukorras läks City väravavaht Ederson palli eemale lööma ja saigi sellega hakkama, kuid ühtlasi vigastas meeskonnakaaslast Eric Garciat, kes 89. minutil lõpuks kanderaamil ära veeti. Et City oli kõik lubatud viis vahetust selleks ajaks teinud, jätkasid mõlemad meeskonnad kümnekesi.

Arsenali peatreener Mikel Arteta jättis näiteks Mesut Özili mänguks üles antud 20 mehe seast sootuks välja. Juba esimesel poolajal said vigastada Granit Xhaka ja Pablo Mari, kes tuli välja vahetada.

Päeva teises mängus tegid Aston Villa ja Sheffield United väravateta viigi.

Esikolmikus on Liverpool 82, Manchester City 60 ja Leicester 53 punktiga (kõik 29 mängust). Arsenal asub 40 punktiga 9. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles