«Piinlik. Kohutav. Allpool igasugust arvestust.» Karol Mets ja AIK said šokeeriva kaotuse

Toimetas Ville Arike
Copy
Karol Mets (üleval) on pallini jõudnud enne vastast.
Karol Mets (üleval) on pallini jõudnud enne vastast. Foto: JESPER ZERMAN/imago images / Bildbyran/Scanpix

Karol Mets ja Stockholmi AIK olid pärast koroonapausi alustanud Rootsi jalgpalliliigat võidukalt, kuid eile õhtul saadi kodus Norrköpingilt suisa 1:4 nuhelda.

«Piinlik», «täiesti kohutav», «allpool igasugust arvestust», olid sõnad, mida ajalehe Aftonbladet teatel mängu iseloomustamiseks kasutati.

Kümne minutiga oli AIK jäänud taha 0:2 ning esimese pooltunni lõpus saatis Norrköping kolmeminutilise vahega veel kaks palli pealinlaste võrku - 0:4. AIK auvärava lõi Henok Goitom alles 88. minutil.

Algkoosseisu kuulunud Eesti koondislane Karol Mets vahetati välja 75. minutil. tegemist oli AIK viimase, viienda vahetusega, näiteks teise poolaja avavileks oli tehtud juba kolm vahetust.

Aftonbladeti teatel kõrbes AIK uus, ründavam ja agressiivsem taktika täielikult, kaitsetöös aga kaotati vastased pidevalt silmist.

«Piinlik,» vastas 35-aastane poolkaitsja Sebastian Larsson, kui tal paluti toimunut ühe sõnaga kommenteerida. «Me ei tohi otsida vabandusi. Peame olema täiesti ausad. See oli väga, väga kehv mäng. Igas mõttes.»

Veteranpoolkaitsja märkis, et vastutuse peavad võtma meeskonna kogenumad mängijad ning süükoormat ei tohi laotada noorte talentide peale. «kogenumad peavad noori kaasa vedama, mitte vastupidi,» rõhutas Larsson.

Miks te koos Goitomi, Metsa ja teistega ei suutnud noori rohkem aidata? «Kui oskaksin sellele vastata, lõppenuks mäng teisiti. Oleme kriitika ära teeninud. Me ei tohiks niimoodi mängida. Peame selle löögi vastu võtma ja edasi minema.»

Portaal SofaScore pani Metsale hindeks 5,5.

Foto: Sofascore.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles