Eesti võimalikul WRC-rallil on kümmekond konkurenti

Henry Lääne
Copy
Rally Estonia 2019 poodium.
Rally Estonia 2019 poodium. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava sõnas, et lisaks Eestis toimuvale võistlusele soovib tänavu MM-sarjast osa võtta kümmekond Euroopa rallit.

Aava sõnutsi planeeritakse MM-hooaja lõppu vähemalt nelja kuni viit võistlust. «Minu hinnangul konkureerib sellele kümmekond võistlust,» vahendas ERRi spordiportaal endist sõitjat.

MM-kalendrisse pürgiva Rally Estonia pealik lisas, et kas Eesti teenib õiguse korraldada septembris MM-etapp või mitte, selgub uue nädala alguses. Aava lisas, et tõenäosus rohelise tule saamiseks on suur, aga sündmustest ei tasu ette rutata.

Koroonakriisi tõttu on ära jäänud suur osa MM-etappe, mistõttu peetakse läbirääkimisi end juba tõestanud rallidega, kes pole aga MM-sarjas. Lisaks Eestile on teadaolevalt võõrustamispakkumine tehtud Lätile ja Belgiale.

Pärast Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko etappe juhib MM-sarja üldarvestust Sebastien Ogier. Kuuekordne maailmameister edestab Elfyn Evansit kaheksa ja Thierry Neuville'i 20 punktiga. Valitsev tšempion Ott Tänak jääb maha 24 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles