Jari-Matti Latvala pole alla andnud ja sihib Ogier' kohta

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Töötuks jäänud rallimees Jari-Matti Latvala ei ole maha matnud mõtet ühel päeval taas MM-sarjas tehastetiimi eest sõita. 35-aastane soomlase näeb selleks võimalust 2022. aastal.

Latvala sihib nimelt Sebastien Ogier' kohta ning panustab ajale, kui prantslane peaks rallisõitjakarjäärile joone alla tõmbama.

Kuuekordne maailmameister sõnas aga sel nädalal Rallit.fi-le, et plaanib MM-sarjas jätkata ka uuel hooajal. Prantslase sõnul ei soovi ta enda edukat karjääri lõpetada pooliku hooajaga.

Latvala sõnul tähendab see, et tal võib võimalus tekkida 2022. aastal. «Koht Toyotas ei ole vaba ja seal ei ole ruumi ka järgmiseks hooajaks. Seda muidugi juhul, kui Ogier otsustab jätkata. Aga olen selles osas realistlik,» teatas soomlane.

Latvala tegi veebruaris peetud Rootsi rallil kaasa erasõitjana, kuid tema võistlus lõppes enneaegselt tehniliste probleemide tõttu. Endine Ott Tänaku meeskonnakaaslane pidi osalema ka Sardiinias, Soomes ja võimalusel ka Walesis. Nüüd on aga plaanid muutunud. 

​«Koroonaviiruse tõttu jäi Jyväskyla ralli ära ja ma ei ürita sel aastal enam sõita. Ma ei taha seda iga hinna eest teha. Sel aastal ei ole mõtet raha raisata. 2022. aastat silmas pidades on mõistlik säilitada praegu raha ja näidata end hoopis 2021. aastal.»

Soomlase sõnul oleks tal pooleteise aasta pärast hea naasta, kuna siis asutakse sõitma uute hübriidautodega. «Kui 2022. aastal sõidetaks endiselt samade autodega, teeks see asja raskemaks. Aga kuna tulevad uued rehvid ja reeglimuudatused, on olukord kõigi jaoks uus.»

35-aastase Latvala sõnul pole ta naasmiseks liiga vana. «Vanus ei ole minu jaoks probleem. Kui me vaatame näiteks kogenud Sebastien Loebi, siis ta oli pikka aega eemal, aga tuli tagasi ja sai kiirelt järje peale,» sõnas Latvala. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles