Mäkineni sõnul tekib teadmatuses olemisega lisapinged

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Sel nädalavahetusel pidi saama selgemaks, milline tänavune WRC-karussell välja näeb ja millal üldse uuesti võistlema asutakse. Kahjuks otsustavat sõnumit ei tulnud ja meeskonnad viibivad endiselt teadmatuses.

Kaks päeva tagasi kogunes FIA nõukogu, et arutada WRC kalendri üle. Siiski arvati, et mõistlik oleks veidi veel oodata ja otsus langetatakse juuni lõpus.

WRC meeskonnad on igatahes üsna ootusärevad, sest viimaks on lastud neid ka testimistele. Sel nädalal on Soome kiiretel kruusateedel kihutanud nii Toyota rallimehed kui ka Hyundai sõitjad. M-Sport pole enda masinaid garaažist välja ajanud.

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen sõnul on vähemalt nende baasis töö käinud kogu tööseisaku vältel ja mõndagi tuleb veel teha. Kuid selline teadmatuses ootamine tekitab soomlase sõnul lisapingeid.

«Tõsi, õhus on väga palju küsimusi. Läinud kuud olnud väljakutsuvad ja kohati ka väga kiired. Nüüd võime rohkem hingetõmmata, kuid teadmatus on üsna kurnav. Keegi ei tea, millal või kas üldse hooaeg jätkub,» tõdes Mäkinen Soome meediale.

Kuigi teatakse, et juuni lõpus otsustatakse hooaja edasine käik, siis seda, kus miskit toimub, ei tea endiselt keegi. Kindlasti saab logistiline osa olema WRC meeskondadele eriliseks peavaluks. Kui millegi üle saab Toyota meeskond rõõmu tunda, siis autode varuosi pole tänavu nõnda palju kulunud ja varu on meeletu. 

«Meil on nendega tõesti kõik korras. Pole ju kuskile neid panna olnud ja seetõttu on meil hetkel aastane varu olemas,» tunnistas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles