Mainekas ralliajakirjanik avaldas eeldatava hooajalõpu kalendri: Rally Estoniast saab WRC etapp (2)

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak Türgi rallil.
Ott Tänak Türgi rallil. Foto: EP

Maailma üks mainekaimaid ja usaldusväärsemaid ralliajakirjanikke, David Evans, avaldas eeldatava hooajalõpu kalendri, kuhu kuulub ka Rally Estonia.

Dirtfishi portaalis avaldatud kalendri järgi tehakse rallihooajale uuesti algus 4. kuni 6. septembrini Eestis peetaval Rally Estonial. Sealt suundutakse edasi Türki, kus sõidetakse kas 17. kuni 20. septembrini või 24. kuni 27. septembrini. 

Türgile järgnevad Ypres’i ralli Belgias 2.– 4. oktoobrini ja Saksamaa MM-etapp 15-18 oktoober. 29. oktoobrist 1. novembrini peetakse varem edasi lükatud Sardiinia ralli ja hooaeg lõpetatakse 19.–22. novembrini Jaapani MM-etapiga.

Kuigi palju juttu on olnud ka Lätis 15.–16. augustil toimuva Liepaja ralli MM-kalendrisse lisamise kohta, siis Evansi avaldatud kalendris neid ei ole. 

Dirtfish kirjutab lisaks, et Ypresi ralli toimumine sõltub Türgi ralli toimumiskuupäevast. Kui Türgi ralli saab tuua toimumisaja nädal varasemaks, siis on võimalik Belgias tänavu MM-sarja võistlejatel kihutada. Vastasel juhul Ypresi rallit MM-kalendrisse lülitada ei saaks, sest praeguse toimumisajaga ei jõuaks meeskonnad õigeks ajaks Türgist Belgiasse.

Kõige tõenäolisem MM-kalender:

4.–6. september: Rally Estonia

24.–27./17.–20. september: Türgi ralli

2.–4. oktoober: Ypresi ralli

15.–18. oktoober: Saksamaa ralli

29. oktoober – 1. november: Sardiinia ralli

19.–22. november Jaapani ralli

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles