Eesti koondislane pühib kodumaa tolmu jalge alt

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Karli Allik.
Karli Allik. Foto: Oryk HAIST/imago/Oryk HAIST

Eelmisel hooajal Selver Tallinnas mänginud 23-aastane nurgaründaja Karli Allik naaseb tuttavasse Saksamaa kõrgliigasse, kui liitub Königsi Netzhoppersiga.

Allik mängis Saksamaal ka hooajal 2017-2018, esindades Düreni klubi. «See on tuttav liiga, kindel koht ja Dürenist on mul ilusad mälestused. Ootan juba huviga seda hooaega,» rääkis Allik. Netzhoppersi treener, belglane Christophe Achten tundis Alliku vastu huvi mõned aastad tagasi, kui juhendas Soome klubi Lakkapääd, kirjutab volley.ee

«Seekord haaarsin kohe võimalusest kinni, koroonakriisi tagajärjel on kõik klubid kannatada saanud ja mängijate turul olukord keeruline. Lähen sinna, et teha samm edasi, suurt raha ei teeni, aga usun, et sportliku poole pealt on see hea koht. Tunnen, et mu füüsiline vorm on hetkel elu parim ja see annab lootust, et klubihooaeg tuleb edukas.»

Alliku üks suur eesmärk on leida uuesti tee koondisesse. «See on minu unistus, mille nimel ma palju vaeva näen. Eks aeg näitab, kas see on piisav ja õnnestub.» Saksmaa liigas töötab klubihooajal ka Eesti koondise peatreener Cedric Enard, kes juhendab Berliini Volleyt, mistõttu on Allikul hea võimalus end näidata.

Koroonakriisi kasutas Allik sarnaselt mitmele teisele sportlasele selleks, et tegeleda tervisemuredega. «Käisin nii silma-, kui ninaoperatsioonil ja enesetunne on pärast seda tõesti suurepärane,» kinnitas ta.

Hetkel on Saaremaalt pärit võrkpallur kodusaarel, teeb ise trenni ja treenib rannavolles noori ja harrastajaid. Lisaks alustas ta IT-õpinguid, et lisaks sportlaskarjäärile oleks ka muud oskused. «Kindlustan veidi tagalat tõepoolest, hea, kui on lisaks võrkpallimängule veel mingid oskused,» rääkis mängija.

Üle-eelmisel hooajal esindas Allik Saaremaa Võrkpalliklubi ja enne seda mängis Rumeenias Bukaresti Steauas ja 2015-2017 Selveris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles