30 aastat ootamist sai läbi: Liverpool on Inglismaa jalgpallimeister

Postimees Sport
Copy
Pikk ootamine on läbi saanud, Liverpooli fännidel on põhjust tähistamiseks.
Pikk ootamine on läbi saanud, Liverpooli fännidel on põhjust tähistamiseks. Foto: JON SUPER/AP

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga neljapäevaõhtuses kohtumises kaotas Manchester City Chelseale 1:2. See tulemus kindlustas Liverpoolile 30-aastase vaheaja järel taas Inglismaa meistritiitli.

Sel kolmapäeval 4:0 Crystal Palace'i alistanud Liverpool oli enne eilset kahe punkti kaugusel kodusest meistritiitlist. Kauaoodatud trofee kindlustamiseks pidanuks nad järgmises voorus alistama Manchester City või lootma, et viimased Chelsea vastu punkte kaotaks. Juhtus viimane stsenaarium.

Eile Londonis peetud kohtumises viis väljakuperemehed esmalt juhtima Christian Pulisic, kes 36. minutil jooksis üle City kaitseliini ja palli väravavõrku lükkas. 55. minutil suutis liigatabelis teisel kohal paiknev City vastata: belglane Kevin de Bruyne saatis palli karistuslöögist ristnurka. 78. minutil mängis aga City keskväljamees Fernandinho enda trahvikastis käega ning teenis punase kaardi. 11 meetri karistuslööki läks lööma Willian, kes ei eksinud ning tegi skooriks 2:1. 

Selle tulemusega ka mäng lõppes ning see tagas Liverpoolile 19. Inglismaa meistritiitli.  Viimati triumfeeriti hooajal 1989/90. Premier League'i ajastul polnudki edukuselt Inglismaa teine klubi võidurõõmu maitsnud.

Inglismaa jalgpalli hooaja lõpuni on jäänud seitse vooru, Liverpooli edu City ees on nüüd 23 punkti. Ükski võistkond pole nii vara tiitlit kindlustanud. Varasemat rekordit jagasid Manchester City (2017/2018) ning Manchester United (2000/01), mõlemad tulid meistriteks viis vooru enne lõppu.

31 mängust 28 võitu teeninud Liverpoolil on veel võimalik üle lüüa mitmeid tippmarke. Inglismaa punktirekordist (Manchester City 2018/2019, 100p) on neil puudu 15 punkti.  Samuti on võimalik purustada rekordid: enim võite hooajal (senine tippmark 32), kõige rohkem kodumängude võite (18), kõige rohkem võõrsilmängude võite (16) ja suurima vahega meistritiitel (senine rekord 19 silma).

Järgmise kohtumise peab Liverpool 2. juulil, kui võõrsil minnakse vastamisi Manchester Cityga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles