Ott Tänak stardib Viru rallil WRC-autoga

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja tänavusel Rootsi MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja tänavusel Rootsi MM-rallil. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Kodune autoralli hooaeg saab sel aastal alguse 4. juulil, kui antakse start Lääne-Virumaa teedel toimuvale Viru Rallile. Täna teatasid oma osalemisest ka valitsevad autoralli maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja, kelle võistlusmasinaks on Hyundai i20 Coupe WRC.

Hyundai meeskonnapealiku Andrea Adamo sõnul pakud Viru ralli head võimalust auto testimiseks. «Sõltumata sellest, et tänavune WRC hooaeg on endiselt veel pausil, oleme otsustanud alustada testidega, kuna tahame olla valmis eesootavateks etappideks. Viru rallil osalemine on kogu tiimi jaoks väga oluline, sest see aitab meil minna tagasi oma tavapärasesse rutiini,» sõnas Adamo

«Olen seda juba ka varem öelnud, aga mul on Eestist ainult head mälestused ning usun, et Oti ja Martini osalemine Viru rallil Hyundai i20 Coupe WRCga valmistab rõõmu paljudele rallifännidele,» lisas itaallane.

Tänak sõitis viimati Virumaa teedel võistlusoludes 2013. aastal, kui koos kaardilugeja Martin Järveojaga jäädi toona alla vaid WRC autol sõitnud Georg Grossile ja Raigo Mõlderile. Sel aastal on kavas 7 kiiruskatset kogupikkusega 88,40km.

Ott Tänak eesootavast kodusest rallist: «Mul on hea meel, et tiim võimaldab meil kodustel teedel võistlusoludes kätt uuesti soojaks sõita. Lõpetasime äsja produktiivse testi Soomes ning nüüd on oluline ka ennast võistlusrütmi tagasi saada.

Virumaa teed on alati olnud omamoodi väljakutsuvad ja seda on meil just hetkel vaja. Oma karjääri algusaastatel veetsin palju aega Kehala rallikompleksis ning ootan huviga, et saaksin neid teid proovida ka uue põlvkonna WRC masinaga.»

Viru ralli peakorraldaja Andres Ots ütles Virumaa Teatajale, et Tänaku võistlemine on meeldiv üllatus. «Mingid variandid olid õhus küll, aga kuni viimase hetkeni ei olnud kindel, kas ta ikka saab tulla,» rääkis Ots. «Lootust muidugi oli, sest Viru ralli on pärast viirusepuhangut üks esimesi võistlusi ja rallimehed otsivad ise aktiivselt võistlemisvõimalusi. Kindlasti on siin ka Oti sõbra Georg Grossi käsi mängus, et ta maailmameistri oma kodurallile võistlema meelitas,» sõnas Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles