Saksamaa meedia: Rally Estoniale pole MM-etappide jagamisel eriti konkurente jäänud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rally Estonia 2019 võitis Ott Tänak.
Rally Estonia 2019 võitis Ott Tänak. Foto: Paul Poderat

Autoralli MM-etapi jõudmine Eestisse paistab üha reaalsem, sest mitmed potentsiaalsed konkurendid langevad ära. 

Eelmisel nädalal teatas Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava, et neljale-viiele MM-etapile kandideerib umbes kümme võistlust. Paar päeva tagasi selgus, et lätlased on sellest arvestusest maas, Saksamaa väljaande Rallye-Magazini andmetel tuleb neile lisa. 

«FIA ja WRC promootor otsivad võimalusi, kuidas koroonaviiruse järel vähemalt neli võistlust pidada. Baltikumis on fookus täielikult Rally Estonial, mille korraldajad on võimelised lühikese etteteatamisajaga MM-etappi läbi viima,» kirjutavad sakslased.

«Teine kindel kandidaat on Belgia Ypres. Neile kahele võib lisanduda kaks rallit Itaalias. Parimad võimalused on Monzal, keda toetab tulevane MM-sarja rehvipartner Pirelli. Seal võiks toimuda detsembris hooaja finaalvõistlus. Pole ka välistatud, et sügisel võiks kalendrisse mahtuda Rooma etapp.»

Esialgu kavas olnud, kuid edasi lükatud Sardiinia ralli väga suure tõenäosusega ei toimu. Parem pole ka potentsiaalse asendaja, Tšehhi Barumi olukord, kes majanduslike raskuste tõttu peab võib-olla loobuma isegi EM-etapist. 

Originaalsest kalendrist pole veel lõplikult selgunud kolme võistluse saatus. Saksamaal on oktoobri lõpuni keelatud rohke publikuga spordivõistlused, kuid fännideta nad rallit ei korraldaks. Rasvased küsimärgid ripuvad endiselt ka Türgi ja Jaapani kohal, kummaltki pole eriti positiivseid signaale tulnud. 

Praeguse seisuga peaks MM-sarja hooaja lõpu osas saabuma selgus 30. juunil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles