MM-rallist unistanud tšehhid kutsusid kokku pressikonverentsi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tšehhis toimuv Barumi ralli.
Tšehhis toimuv Barumi ralli. Foto: czechrally.com

Kui Eesti rallifänne huvitab peaasjalikult see, kas Maarjamaal kihutatakse tänavu WRC-masinatega võidu või mitte, siis üle kogu maailma hoiavad rallisõbrad hinge kinni, et hooajaga üldse ühele poole saadaks. 

Üle-eelmisel nädalal teatas Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava, et neljale-viiele MM-etapile kandideerib umbes kümme võistlust. Kõige kindlamad šansid näivadki Eestil ja Belgial, lisaks on palju juttu olnud kahest Itaalia rallist. 

Pikalt tundsid MM-ralli võõrustamise vastu huvi ka lätlased, kuid nende lootused purunesid võidupäeva paiku. Hiilata pole ka Tšehhis toimuva Barumi ralli korraldajate olukord, kes peavad võib-olla majanduslike raskuste tõttu loobuma isegi EM-etappist. 

Igatahes kutsuti Tšehhimaal kolmapäevaks 1. juuliks kokku pressikonverents, kus korraldajad lahkavad kohaliku võidukihutamise olukorda. Suur küsimus on, kas 50. juubeliralli Tšehhis ikka toimub, või lükatakse see aasta võrra edasi? 

Tõenäolisem näib viimane variant, ent viimases hädas alustasid Barumi ralli korraldajad ka rahakogumisega ning paari päevaga õnnestus neil kokku ajaga pool miljonit tšehhi krooni (19 000 eurot - K.J.). Eesmärgina on korraldajad välja hõisanud kolme miljoni piiri ehk 110 000 eurot. 

Autoralli MM-karusselli osas peaksid järgmised asjad selgeks saama täna, 30. juunil. 

Küll tasub meeles pidada, et küsimärgid ripuvad ka originaalsesse kalendrisse kuuluma pidanud osavõistluste seas. Saksamaal on oktoobri lõpuni keelatud rohke publikuga spordivõistlused, kuid fännideta nad rallit ei korraldaks. Murepilved on ka Türgi ja Jaapani MM-etappide kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles