Üle poolte Tokyo elanikest on koroonaviiruse tõttu olümpiamängude vastu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olümpiamängude kohal hõljuvad jätkuvalt murepilved.
Olümpiamängude kohal hõljuvad jätkuvalt murepilved. Foto: AFP/SCANPIX

Hiljuti Tokyo elanike seas läbi viidud uuringust selgub, et 51,7% tokyolastest loodab, et järgmisele suvele planeeritud suveolümpiamängud lükatakse koroonaviiruse tõttu jälle edasi või jäetakse sootuks ära. 

Sellise tulemuseni jõudis kohalike meediamajade Kyodo Newsi ja Tokyo MXi ühine uuring, mis viidi kohalike elanike seas läbi pärast seda, kui osa selseid terviseeksperte avadas arvamust, et aastane edasilükkamine ei pruugi olla piisav, et koroonaviirusest jagu saada.

Nimetatud 51,7 protsenti jaguneb laias laastus pooleks, kui neilt täpsustati, kas nad tahaksid, et Tokyo suveolümpia jääks täielikult ära, või piisaks nende silmis veel ühest edasilükkamisest. 

Kuigi 48,3 protsenti tokyolastest on jätkuvalt tiitlivõistluste toimumise poolt, on ka kolmandik neist arvamusel, et mängud võiks toimuda väiksemas formaadis ja suletud uste taga. 

32. suveolümpiamängud lükati märtsis koroonapandeemia tõttu aasta võrra edasi ning uueks alguskuupäevaks on 2021. aasta 23. juuli. Nii Jaapani ametivõimud kui ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee on hoiatanud, et teistkordne edasilükkamine ei saa majanduslikel põhjustel enam kõne alla tulla ning sellisel juhul jäetakse olümpiamängud esimest korda pärast teist maailmasõda lihtsalt ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles