Red Bulli juhtfiguur Helmut Marko: Vettelile ei meeldinud Leclerci ümbritsenud poliitika

Postimees Sport
Copy
Dr Helmut Marko.
Dr Helmut Marko. Foto: XPB/XPB Images/PA Images

Red Bulli vormelimeeskonna niiditõmbaja Helmut Marko avaldas arvamust, et Ferrarist lahkuvale Sebastian Vettelile ei meeldinud sealne sisepoliitika. Samuti polnud austerlase sõnul Vettelil Itaalia meeskonda enam usku.

Marko sõnul ei tulnud talle Vetteli lahkumine suure üllatusena, kuna viimastel kuudel oli justkui näha, et Vettel oli kaotanud usu Ferrarisse. «Tunnen, et Sebastianil ei ole ka sel aastal autot, millega võidelda tiitli eest. Loodan, et eksin, sest põnevuse mõttes oleks kahtlemata parem, kui tiitlile heitleks rohkem meeskondi,» sõnas austerlane portaalile Sport1. 

Red Bulli võtmefiguuri sõnul oli üks põhjuseid ka Ferrari noor piloot Charles Leclerc, kelles nähti meeskonna esisõitjat. «Tema talent ei mänginud Vetteli lahkumises ainsat rolli. Leclerci ümber on palju poliitikat. Vettelile see ei meeldi, tema tahab lihtsalt sõita ja võita, mitte raisata energiat ebavajalikule poliitikale.»

Marko ei usu, et Vettel võtaks järgmisel hooajal koha sisse Lewis Hamiltoni kõrval Mercedeses. Tema sõnul ei soovi viimaseid aastaid vormel ühte domineerinud tiim kahte mitmekordset maailmameistrit näha omavahel mõõtu võtmas.

Sakslase Red Bulliga taasliitumist Marko aga ei välistanud. «Praegu on meil lepingud Max Verstappeni ja Alexander Alboniga. F1s saavad asjad aga alati muutuda. Hooaja lõpus oleme targemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles