Sander Raieste koduklubi krooniti Hispaania korvpallimeistriks

Postimees Sport
Copy
Sander Raieste.
Sander Raieste. Foto: Twitter / Saski Baskonia

Eesti korvpallikoondislase Sander Raieste koduklubi Baskonia alistas Hispaania liiga finaalkohtumises 69:67 Barcelona ja krooniti 10-aastase vaheaja järel taas riigi meistriks. Eestlane koosseisu ei kuulunud.

Valencis peetud finaalkohtumine kahe Euroliiga klubi vahel algas tasavägiselt ning kumbki meeskond kindlat initsiatiivi ei saanud. Teisel veerandajal õnnestus Barcelonal küll korraks ka kaheksa punktiga ette minna ning poolajale mindi Kataloonia klubi kuuepunktilises eduseisus.

Kolmandal veerandajal suutis aga Baskonia mänguseisu võrdsustada ning viimasele vaatusele mindi 51:51 viigiseisult. Punkt-punkti mäng jätkus ka viimasel veerandajal ning kumbki meeskond ei saanud enam rohkem kui nelja punktiga juhtima.

Baskonia võidukorvi viskas argentiinlane Luca Vildoza paar sekundit enne lõpusireeni. Lõpusekundil oli Cory Higginsil võimalus Barcelonale võit tuua, kuid tema kolmepunktivise ei tabanud.

Baskonia parimana tõi Luca Vildoza 17 punkti. Tornike Shengelia panustas võitu 14 silmaga ning Ilimane Diopi toetas kümne punktiga. 

Barcelona parimana tõi Thomas Heurtel 21 punkti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

one of the craziest experiences of my life ? #champs

A post shared by Sander Raieste (@sanderraieste) on

Hispaania korvpalliliigas peeti hooaja lõpp koroonaviiruse tõttu uudses formaadis, kus kahe nädala jooksul viidi läbi kogu play-off.

Meeskonnad jaotati kahte 6-liikmelisse gruppi ning mõlemast vahegrupist pääsesid poolfinaalidesse kaks parimat.  Barcelona sai poolfinaalis jagu San Pablo Burgosest (98:84) ja Baskonia Valenciast (75:73).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles