Kiire kohanemine WRC-masinaga üllatas Rovanperät ennastki

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä on tänavu juba korra poodiumile kihutanud, kui tuli Rootsis kolmandaks.
Kalle Rovanperä on tänavu juba korra poodiumile kihutanud, kui tuli Rootsis kolmandaks. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Noor Soome rallitalent Kalle Rovanperä on WRC-maailmaga võrdlemisi kiiresti kohanenud, kuid 19-aastane pedaalitallaja on kindel, et ta on suuteline veelgi enamaks. 

«Võin väga paljudes kohtades veel paremaks saada,» sõnas hetkel MM-sarja üldarvestuses neljandat kohta hoidev Rovanperä usutluses WRC kodulehele. «Olen juba praegu näidanud katsetel väga häid aegu ning kohati suudan selle masinaga näidata väga head kiirust. Samas leidub palju ka kohti, kus võiksin rohkem autost välja pigistada. Loodetavasti õnnestub mul järgmisel hooajal kogu aeg kiire olla.»

Peamine põhjus, miks soomlane tänavu liiga suurelt ei unista, peitub asjaolus, et ta pole paljudel rallidel veel kihutanudki, mistõttu ei tunne paljusid kiiruskatseid. Koroonapandeemia tõttu võib see olla nii ka tuleval aastal. «Mul on veel palju kohti, kus ma pean sõitma õppima ja aduma, kuidas auto käitub. Me ei teinud hooaja eel liiga palju teste, mistõttu olen pidanud sageli rallidel käigu pealt õppima,» jätkas Rovanperä. 

«See teeb alati asja veidi raskemaks, kui pean paralleelselt ka katset tundma õppima, kuid see pole liiga suur väljakutse, kuna seda autot on kerge talitseda,» leidis soomlane, kes on oma heas hoos isegi veidi üllatunud. 

«Mind üllatas see, et ma suudan masinat kontrollida ka palju suurematel kiirustel. Seda oli tore teada saada, sest meeldivam on alati kindlalt sõita kui piire kompida. Tänavu on tähtis lihtsalt kilomeetreid vöö vahele saada,» sõnas Rovanperä lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles