Venemaa kergejõustikku ähvardab katastroof, sportlased võivad rahvusvahelistelt võistlustelt kõrvale jääda (2)

Christopher Krutto
Copy
Daniil Lõssenko
Daniil Lõssenko Foto: MATT DUNHAM/AP

Kõrgushüppaja Daniil Lõsenko dopinguskandaali raames peab Venemaa kergejõustikuliit täna keskööks tasuma nelja ja poole miljoni euro suuruse trahvi, maksmata jätmisel peatatakse Venemaa sportlaste õigused osaleda rahvusvahelistel võistlustel neutraalse lipu all. Nüüd tundub, et just nii on minemas.

Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS raporteerib, et kohaliku kergejõustikujuhi Jevgeni Jurtšenko palve viie miljoni dollari suuruse trahvimakse tähtaja pikendamiseks on tagasi lükatud.

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (WA) kinnitas portaalile Inside the games, et lükkas mais venelaste palve tagasi.

Venemaa spordiminister Oleg Matõtsin tunnistas, et Venemaa kergejõustikuliidu rahaline seis on koroonaviiruse tõttu saanud tõsise hoobi. Matõtsin kinnitas, et on saatnud kirjad nii WA-le (endine IAAF) kui ka Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele, et Venemaa sportlased selle tõttu ei kannataks.

«Loodetavasti maailma kergejõustikujuhid arvestavad halva rahalise seisuga. Eriti olukorras, kus ka neil on raske majanduslik seis,» ütles spordiminister.

Tegu on esimese trahvimaksega kahest. Kokku peavad venelased WA-le maksma üheksa miljonit eurot.

Trahv määrati Venemaale, kui selgus, et kohalik kergejõustikuliit kaitses kõrgushüppaja Lõssenkot. Lõssenko jäi kolmel korral dopinguküttidele kättesaamatuks, kuid venelased proovisid dokumente võltsides karistust vältida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles