Taanis ei hoidnud pealtvaatajad piisavat vahet ja karikafinaal jäänuks peaaegu pooleli

Toimetas Ville Arike
Copy
Hetk finaalist Sönderjyske - Aalborg. Taamal on näha korralikult distantsi hoidvaid pealtvaatajaid.
Hetk finaalist Sönderjyske - Aalborg. Taamal on näha korralikult distantsi hoidvaid pealtvaatajaid. Foto: Facebook / SønderjyskE Fodbold

Koroonapandeemia järgne aeg pole kerge. Vähem või rohkem karmide piirangute käes elanud inimesed ihkavad vabadust tagasi, kuid peavad säilitama ettevaatlikkuse. Taanis juhtus jalgpallimängul, mis juhtumisi oli karikafinaal, et ei säilitatud, ning lugu päädis paraja segadusega.

Finaali olid jõudnud Aalborg ja Sönderjyske. Teisipäeval oli Taani kultuuriministeerium järjekordselt lõdvendanud tingimusi ning Esbjergi staadionile lubati varasemast rohkem publikut, kuid teatud tingimustel. Inimesed pidid jätkuvalt hoidma kahemeetrist vahet, ühes sektoris tohtis viibida maksimaalselt 500 inimest.

Huvilisi kogunes umbes 1250. Neist enamik olid Aalborgi fännid – klubile eraldati 725 piletit, mis müüdi hooajaabonementide omanikele. Ning nende seas oli fänne, kellele sotsiaalne distantseerumine suurt korda ei läinud.

Seda märkas väljakukohtunik Jörgen Burhardt, kes pooltunni möödudes peatas mängu ja ootas, et pealtvaatajad tuletaksid nõutu meelde. Oma fännide juurde läksid Aalborgi mängijad ja palusid neil alluda sotsiaalse distantseerumise reeglitele. Tulutult: möödus viis minutit ja Burhardt juhatas meeskonnad riietusruumidesse.

Seejärel püüdsid Aalborgi abitreenerid vaat et oma kätega fänne üksteisest eraldada. Korrarikkujad, kes jätkasid kõrvuti seismist, viidi lõpuks tribüünilt ära. Politsei pidi niimoodi toimima umbes poolesaja inimesega, kes saadeti bussiga Aalborgi tagasi.

Paus vältas 14 minutit. Just nii palju mänguaega lisas Burhardt esimesele poolajale.

Kõige rohkem kurvastas juhtunu Taani kultuuriministrit Joy Mogenseni, sest just tema oli võtnud vastu otsuse reeglite lõdvendamise kohta ja viibis ka ise staadionil. «On väga kahju, et osa rahvast ei mõista, et reeglid kehtivad staadionil kõigile – need on vajalikud meie kõigi ohutuse tagamiseks. Loodan, et mängupaus oli kõigile huvilistele hoiatavaks signaaliks.

Oleme pikka aega oodanud publikut tribüünidele tagasi ja peame end vastutustundlikult ülal pidama. Jah, jalgpall pakub emotsioone, kuid me ei tohi unustada, miks hoiame distantsi,» rääkis Mogensen Taani meediale.

Mängu võitis Sönderjyske 2:0 ja teenis klubi ajaloo esimese suurema karika. Mõlemad väravad lõi Anders Jakobsen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles