Koondise treenerite, arsti ning treeningkaaslaste vaimse ja füüsilise terrori all murdunud sportlane võttis endalt 22-aastaselt elu

Postimees Sport
Copy
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne Foto: unsplash.com

Pidevad solvangud ja füüsiline vägivald viisid 22-aastase Lõuna-Korea triatleedi Choi Sook Hyuni enesetapuni. 

Sealse meedia andmetel kannatas noor naine pikka aega vaimse ja füüsilise terrori all, teda mõnitasid nii treener kui ka trennikaaslased. 

Hyun jõudis Lõuna-Korea triatlonikoondisesse juba 2015. aastal alles keskkoolis käies. Ta oli omal alal kogu riigi üks lootustandvamaid tegijaid. Sealt alates hakkas aga kõik allamäge veerema.

Lahkunu pere sõnutsi hakati juba varakult Hyuni treeningutel väärkohtlema. Treenerid ja muud tiimiliikmed kasutasid ära enda kõrgemat positsiooni, neiu elu muudeti põrguks. 

Avalikkuseni on jõudnud ka mõned helilindi näited. Ühel puhul imestas treener, kuidas Hyun on kaalus juurde võtnud, kuigi ta pole midagi söönud. Sportlane vastas, et ta jõi palju vett, mille peale juhendaja teda näkku lõi ja nälgima sundis.

Süüst polnud puhas isegi tiimi arst. «Ma olen sind kahel korral löönud? Sind peaks iga päev lööma! Kui see sulle ei sobi, siis tõmba lihtsalt uttu,» ütles ta Hyunile. 

Väidetavalt järgnes sellele 20 minutit füüsilist vägivalda. Vahepeal liitus arstiga ka üks teine koondise liige, kellega koos naist tümitati. Hyuni löödi näkku üle 20 korra, lisaks jagati hoope kõhtu ja rindu, tema pea suruti vastu seina.

«Kas sa tahad surra?» küsis treener. «Ei!» vastas Hyun väriseval häälel. 

Sarnaseid õudusi pidi triatleet taluma väga ikka aega. 

Vahetult enne suitsiidi saatis Hyun emale sõnumi: «Ema, ma armastan sind. Too nende inimeste teod päevavalgele.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles