Video ⟩ Flora naiskond andis superkarika mängu kordusetenduse

Ville Arike
, reporter
Copy
Võidukas FC Flora naiskond.
Võidukas FC Flora naiskond. Foto: Konstantin Sednev

FC Flora jalgpallinaiskond võitis tänavuse lühikese hooaja jooksul juba teise trofee, karikafinaalis alistati Tallinna Kalev koguni 6:0.

Tänane heitlus sarnanes samade võistkondade vahel mai lõpus peetud superkarikamänguga nagu kaks tilka vett. Vaid selle vahega, et publik oli lubatud tribüünidele. Ent kompava alguse järel asus Flora peagi juhtima ega vaadanud enam tagasi. Superkarikaga sarnaselt lõppes poolaeg 4:0, sellest erinevalt (toona lõppes mäng 5:1) aga lõi Flora pärast vaheaega väravaid üha edasi ning Kalev jäi autabamuseta.

Avapoolajal lõi Flora kapten Katrin Loo heade rünnakute lõpetuseks kaks väravat, kahel korral aga tegid kalevlannad vastastele paraja kingituse, mille kasutasid ära Saron Läänmäe ja Mari Liis Lillemäe.

Teise poolaja alguses saabus Kelly Roseni tähetund. Ta tabas kaks kaunist kauglööki, neist ühe ligi 30 meetrilt täpselt ristnurka. 58. minutiks oligi lõppskoor tablool.

Kalevi paremad võimalused sündisid viimase kümne minuti alates. Esmalt pääses Emma Treiberg Getriin Striginiga silmitsi, kuid Flora väravavaht tõrjus ning tagasi põrkunud palli saatis Marie Heleen Lisette Kikas värava «katusele». Minut hiljem mängiti Treiberg 15 meetrilt löögile, kuid pall lendas üle värava.

«Ründefaasiga võib rahule jääda, kaitses peame aga nii individuaalselt kui ka võistkondlikult paremini tegutsema. Getriin (väravavaht Strigin - toim) pandi mitmel korral proovile,» võttis Flora peatreener Aleksandra Ševoldajeva mängu kokku.

Kaks karikafinaali on lõppenud suureskooriliste võitudega, kas võitjate juhendaja ootaks tugevamat vastupanu? «Jah, tahaks küll tugevamaid mänge. Ma ei ütleks, et väravad tulid just kergelt, kuid suutsime tekitada väga palju häid momente.

Kõige keerulisem on seni olnud Pärnu Vapruse vastu, kes suutis kaitsebloki väga hästi üles ehitada. Too mäng tähendas korralikku väljakutset. Kalev jättis meile rohkem ruumi, aga siin Lillekülas on muidugi suur väljak ka. Nii Kalevil kui ka Sakul on ju kvaliteetsed mängijad ja piisavalt potentsiaali,» hindas Ševoldajeva.

Kalevi juhendaja Maksim Rõtškov laiutas käsi: «Ei tulnud välja. Iga kord ootad head esitust, kuid täna oli vastane parem ja kasutas oma võimalused hästi ära. Flora tegutseb kiiremini, meil on igas liinis parandamisruumi.»

Flora liigub ka meistriliigas edukalt, viie vooru järel juhitakse täisedu, 15 punktiga. Kalev asub 12 punktiga teisel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles