Tänak meelitas Viru rallile oodatust rohkem pealtvaatajaid

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Laupäeval anti Viru ralliga avapauk Eesti autoralli meistrivõistlustele. Koroonaviiruse tõttu edasi lükatud võidusõidul noppis kõrgeima autasu valitsev maailmameister Ott Tänak, kes startis võistlusel viimati 2013. aastal. Esimest korda oli ta Eestis stardis Hyundai i20 WRC-autoga.

Juba enne rallipäeva algust ei olnud kahtlust, kes võidu võtab. Tänak tuli starti kindla favoriidina ega jätnud Ford Fiesta WRC-masinaga sõitnud Georg Grossile mitte mingit võimalust. Juba esimese 14,46-kilomeetrise kiiruskatse lõpuks oli maailmameistri edu põhirivaali ees 10,8 sekundit. Sellises rütmis jätkati kuni viimase katseni, kus rahvale sõud teinud ralliliider kinkis katsevõidu Grossile.

Maailmameistrile oli tegu karjääri esimese Viru ralli võiduga. Varasemast oli Tänakul kirjas kaks teist kohta, mõlemal korral edestas teda laupäeval seljatatud Gross. «Meie eesmärk on olukorda maksimaalselt ära kasutada: sõita, harjuda ja testida,» selgitas Tänak – üldvõidust tähtsam oli pärast pikka pausi uuesti autoga võidusõidukogemus kätte saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles