Manchester City kaotab sel hooajal liiga palju

Toimetas Ville Arike
Copy
Manchester City peatreener Pep Guardiola.
Manchester City peatreener Pep Guardiola. Foto: FRANK AUGSTEIN/AFP/Scanpix

Inglismaa jalgpalliliigas teist kohta hoidev Manchester City sai juba üheksanda kaotuse, jäädes võõrsil 0:1 alla Southamptonile. Tiitlikaitsja on sel hooajal kaitses tagasi andnud.

Pühapäevane kaotus oli võõrsil kolmas järjest. City peatreeneri Pep Guardiola sõnul ei mõista ta, miks on sel hooajal saadud nii palju kaotusi. «Oleme mänginud rohkem kui hästi, kuid sellest ei piisa mängude võitmiseks,» nentis Guardiola.

BBC vaatas varasemad statistilised andmed läbi ja tuvastas, et varem Barcelonat ja Müncheni Bayernit juhendanud Guardiola pole oma treenerikarjääri jooksul saanud kordagi ühel hooajal nõnda palju kaotusi. Senine nõrgim tulemus oli kuus kaotust hooajal 2016/17. Kahel korral on tulemuseks olnud viis ning parimal hooajal (2009/10) vaid üks kaotus.

«Me ei saa öelda, et ei lööks sel hooajal väravaid. Juhime selles arvestuses, loome palju võimalusi. Me ei lase enda väravasse palju palle, kuid kaotame palju mänge. Isegi minul on raske leida põhjust, miks,» laiutas Guardiola käsi.

«Peame ikkagi vatama mängupilti ja püüdma enamat - lasta sisse nii vähe palle kui võimalik ning samal ajal ise skoorida.»

City väravate vahe on sel hooajal 81-34, suveräänsel liidril Liverpoolil 72-25. Eelmistel hooaegadel meistriks tulles on Guardiola juhitud City lasknud endale lüüa 27 ja 23 väravat.

Viis vooru enne lõppu pole City teine koht reaalses ohus, 33 mänguga on kokku saadud 66 punkti. Järgnevad Leicester City 58, Chelsea 57, Manchester United 55 ja Wolverhampton 52 punktiga. Saja punkti piiri jahtival Liverppolil on silmi koos 89.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles