Skandaal Inglismaal: lapse ees käeraudadesse pandud sportlastest paar süüdistab politseid rassismis (1)

Christopher Krutto
Copy
Bianca Williams (paremalt teine).
Bianca Williams (paremalt teine). Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Briti sprinter Bianca Williams ja tema Portugali 400 meetri rekordiomanikust elukaaslane Ricardo Dos Santos peeti laupäeval kodu ees Londoni politsei poolt kinni. Sportlaste sõnul oli see ajendatud rassismist.

Sportlased sunniti autost välja ja neil pandi oma kolmekuuse lapse nähes käed raudu. «Mu süda lihtsalt valutab,» tunnistas Williams BBC-le. «See oli imelik, et meid nii koheldi. Kõige rohkem tegi mulle haiget see, et mind poja juurest ära tõmmati.»

Politsei sõnul olid politseinikud piirkonnas uurimas noortevägivalla intsidenti ja pidasid kinni vastassuunavööndis nende eest põgenenud sõiduki. Williams ja Dos Santos lükkavad korrakaitsjate põhjenduse ümber. 

Inglismaa meediale antud intervjuus tunnistas Dos Santos, et otsustas pärast politseinike peatumismärguannet sõita 20 sekundit edas, kuni jõuti paari kodu ette.

«Me ei tahtnud autost väljuda, sest neil olid nuiad juba valmis ja kogu olukord oli väga hirmus. Sellises olukorras hakkad sa oma elu üle kartma ja meil oli veel beebi ka autos,» seletas 2018. aastal Suurbritannia naiskonnaga Euroopa meistrivõistlustel 400 meetri teatejooksus kulla võitnud Williams.

«Minu elukaaslane tõmmati koheselt autost välja ja tal pandi käed raudu ning suruti vastu seina. Ma ei tahtnud oma kolmekuust last üksi jätta ja siis nad panid mul samuti käed raudu,» lisas jooksja.

Williams ja Dos Santos kohtuvad lähipäevil advokaatidega ja kavatsevad politseinike tegevuse vastu esitada ametliku kaebuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles