Blogi ⟩ Hamilton noppis karjääri 85. võidu, Ferrarid põrkasid omavahel kokku

Lewis Hamilton sõitmas vihmasel Red Bull Ringil. Foto: DARKO BANDIC/AFP/Scanpix
Postimees Sport
Copy

Vormeliaasta teisele etapile, Steiermargi GP-le, startis esimeselt lähtekohalt kuuekordne maailmameister Lewis Hamilton, kes suutis vihmaga vürtsitatud ajasõidus konkurendid selja taha jätta ning esines kindlalt ka võistlussõidus. Talle järgnesid Valtteri Bottas ja Max Verstappen. Üldliidri koha säilitas Bottas. Postimees hoidis lugejaid kursis otseblogi vahendusel.

Enne sõitu:

Kvalifikatsiooni võitis Hamilton, kellele järgnesid Red Bulli esipiloot Max Verstappen (+1,216), Carloz Sainz jr (McLaren, +1,398) ja tiimikaaslane Valtteri Bottas (+1.428).

Täielikult ebaõnnestus Ferrari ajasõit: Sebastian Vettel stardib homsele GP-le alles kümnendalt lähtekohtalt, Charles Leclerc'il ei õnnestunud üldse viimasesse kvalifikatsiooni jõuda ning monacolane sai kirja 11. aja.

Kuna Leclerc takistas kvalifikatsioonis AplhaTauri sõitjat Daniil Kvjati, langetati ta karistuseks kolm kohta tahapoole ja monacolane stardib alles 14. positsioonilt.

Esimeselt kohalt alustav Hamilton läheb püüdma karjääri 85. etapivõitu.

​Täpsema info leiab allolevalt graafikult.

Enne kvalifikatsiooni:

Vormeliisad küll üritasid nui neljast ajaplaanist kinni pidada, mistõttu lasti ka vormel 3 piloodid täna rajale, kuid nende võistlus lõpetati ohtlike olude tõttu enneaegselt. Seejärel vhmasadu tugevnes, mistõttu otsustati F1 kolmas vabatreening ära jätta. Praeguseks on taevaluugid siiski sulgemas ning ajasõiduga loodetakse ühele poole saada.

Teine vabatreening:

Teisel vabatreeningul näitas kiireimat aega Verstappen, kes sai ajaks 1.03,660. Talle järgnesid Bottas (+0,043) ja esimese vabatreeningu kiireim Perez (+0,217). Valitsev maailmameister Hamilton oli kuues (+0,688) Ferraride jaoks oli tegu taaskord kohutava harjutuskorraga - Leclerc sai kirja üheksanda aja (+1,046) ja Vettel alles 16. aja (+1,953).

Kui nädal tagasi peetud etapp kandis nime Austria GP, siis sel nädalavahetusel kihutavad piloodid Steiermarki GP-l. Tegemist on vaid fassaadiga, sest tegelikult sõidetakse täpselt samal 4,318 km pikkusel Spielbergi ringil.

Esimene vabatreening:

Eelmisel nädalal vabatreeninguid ja kvalifikatsiooni valitsenud Mercedesed jäid sel korral kahe parema hulgas sootuks välja. Perez edestas napilt, 0,096 sekundiga Red Bulli pilooti Max Verstappenit. Kolmas oli Lewis Hamilton, neljas Valtteri Bottas. Mercedese mehed kaotasid võitjale vastavalt 0,222 ja 0,253 sekundiga. Jätkuvalt pole kiirust leidnud Ferrarid, Sebastian Vettel lõpetas 10. (+0,903), Charles Leclerc 12. kohal (+0,970).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles